Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Regisztráltam egy német...

Regisztráltam egy német oldalon, pár hét múlva kaptam egy emailt, hogy fizessek (96 eurót), mert az egy fizetős oldal. Be tudják rajtam hajtani a pénzt?

Figyelt kérdés

(www.sharelite.de)ide regeltem, hogy programokat töltsek le, de nem tudtam belépni sem, így letölteni sem tudtam semmit. Azt mondják pereskednek is ha kell.

Tudják az ip címem, az internet szolgáltatómat és a nevem.

2008. okt. 16. 18:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
35%

ha akarják, akkor igen.

Sőt ha elolvastad volna ezt: "Ihre Testzeit verändert sich nach dem Ablauf des Anmeldetages (ab 24:00h MEZ) zu einem Abo zum Preis von monatlich 8 Euro inkl. Mehrwertsteuer (96 Euro pro Jahr) bei einer Laufzeit von 2 Jahren mit einer jährlichen Abrechnung im Voraus" (nincs is eldugva, mert egyből a főoldalon van), akkor még azt is tudnád, hogy 1 év múlva újra 96 eurot fognak kérni, mivel 2 évre szerződtél.

ezt lehet konkrétan tanulópénznek nevezni.

2008. okt. 16. 19:18
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez kissé nonszensz, szerintem egy fizetős oldalt nem lehet fizetés előtt igénybe venni, a regisztráció önmagáőban díjköteles, de csak akkor léphet életbe, ha befizeti a felhasználó a díjat. keress egy németül tudó embert, és pontosan fordíttasd le a szabályzatot legelőször is. szerintem egy szerződés így ,szolgáltatás igénybevétele nélkül, fizetés előtt nem is jöhet létre.
2008. okt. 17. 00:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
megjelöltél fizetési módot? Megadtad a bankszámlaszámod? kártyaszámod? ha nem akkor nyugi, nem kell parázni..
2008. okt. 17. 00:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezek internetes bűnözők.Ilyen nincs,hogy utólag vmi lóvét akarnak rajtad behajtani.96 euróért ki az a marha aki be fog perelni?
2008. okt. 17. 00:47
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg még annyi,hogy ha ilyet lehetne,mindenki ezt csinálná,nem?
2008. okt. 17. 00:48
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

azért álljon már meg a menet!

azért mert a kiscsávó nem olvassa el, hogy mire klikkel, azért ne legyen már az oldal működtetője bűnöző!

a 96 euro-s szöveg egyáltalán nincs eldugva, közvetlenül a kitöltendő mezők mellett van, egyazon keretben, úgyhogy semmi esetre sem lehet azt mondani, hogy félrevezetés lenne. főleg, hogy még egy nap próbaidőt (pontosabban éjfélig) is ad, és csak utána tekinti véglegesnek a szerződést.

egyébként meg nem 96 eurora fog perelni, hanem 192re mivel két évre szerződött, ráadásul, ha perel akkor perköltséget és a késedelmi kamatot is rá fogja verni.

a németek nem szeretik, baszakodnak velük. nem szokták tűrni.

szerintem fizess, mert ha packázol veleük még többet bukhatsz.

2008. okt. 17. 19:27
 7/16 anonim ***** válasza:
67%
Ha nem vagy 18 éves egyébként is érvénytelen a regisztráció és a szerződés semmis.Már ha szabályos egyáltalán így .
2008. okt. 17. 20:23
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs vazzeg,ne idegesítsetek már.Nem lehet senkin sem lóvét behajtani,mert regisztrált valahova.A fizetős oldalak úgy működnek,hogy küldesz egy emeltdíjas smst,és akkor elküldik a regisztrációhoz szükséges kódot.Vagy pedig bankkártyával fizetsz,aztán dettó.Mégis mi a fasz alapján perelnék be,azért mert megadott egy-két személyes adatot.Ha letöltött volna,az lehet,hogy más dolog,nem tudom.De fizetős oldalakon nem lehet letölteni,amíg nem csengettél,mert különben mindenki csak leszedne,aztán baszna fizetni.És akkor perben állhatna az oldal a fél világgal.Egyszerűen csak arra utaznak,hogy megijedjen a júser,aztán virítsa a lóvét.Főleg,ha kap néhány hülye tanácsot... Most mégis józan paraszti ésszel végiggondolva:Biztos nem ő az egyetlen,aki így járt.Az oldal üzemeltetőjének az az érdeke,hogy embereket utaztasson a világ minden tájára,szaros 96 euroért+perköltség+eltékozolt idő,aztán vagy megnyeri a pert vagy nem?Mi van,ha ő nem magyar lenne,hanem mondjuk kínai?Vagy afrikai?Vagy amcsi,észak-koreai,kubai...stb.Szerintem ez nem logikus így.Az ilyen oldalakat egyszerűen csak zárttá teszik,akkor tudsz regelni,ha fizetsz.Ha nem fizetsz,akkor coki neked.Ne ijesztgessétek má itt szerencsétlent!
2008. okt. 17. 21:33
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

1. egy ilyen oldalon nem azért fizet, hogy letölthess, hanem, hogy lehetőséged legyen letölteni. Ezért aztán indiferens, hogy letöltött-e vagy sem.

2. Aki a 18 évet írta (aki meg hasznosnak itélte főleg) ássa el magát, mert ez nem így működik. Ha így működne, akkor a boltban sem vásásrolhatna egyetlen 18év alatti sem, mert az is eleve semmis szerződés lenne. Mind a magyar, mind a német jog elismeri a nem felnöttek szerződéskötési jogát is.

3. Ha Kína vagy Zaire lenne, akkor érdekes lenne a behajtás, de ez Németország, aki velünk együtt EU tag, úgyhogy különösebben senkinek nem kellene utazni, egyszerűen csak átültetik az ügyet ide. A költségeket meg amúgy is az fizeti, aki elveszíti a pert.

4. A név, az ip-cím és a bejelentkezési idő alapján mindent tudnak ami ahoz kell, hogy perelhessenek.

Egyébként meg az csinálsz amit akarsz. Ha úgy gondolod vagy akkora májer, vagy van annyi szerencséd, hogy elsikkadjon a dolog, akkor ne fizess.

De ha nem jön be, akkor akkorát fogsz szívni, hogy egy életre megemlegeted.

A döntés a tied.

Mindenki a maga szerencsétlenségének kovácsa.

2008. okt. 18. 16:21
 10/16 anonim ***** válasza:
51%

". Ha Kína vagy Zaire lenne, akkor érdekes lenne a behajtás, de ez Németország, aki velünk együtt EU tag, úgyhogy különösebben senkinek nem kellene utazni, egyszerűen csak átültetik az ügyet ide."

Ugyanennyi erővel lehetne az is.Arra az oldalra regisztrálhat bárki a netről.Az internet lényege az,hogy akárki csatlakozhasson rá akárhonnan.Van különben egy betegség,amit paranoiának hívnak.Azt hiszem már gyógyítható.

2008. okt. 18. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!