Ebben a német nyelvű Trabant reklámban mit mond a fickó?
http://www.youtube.com/watch?v=EJOIjQJAL30
Az eredeti Trabant reklám. Bevallom én hülye vagyok a némethez, angolt tanulok. Lefordítanám google fordítóval, de a szavakat sem értem. Léci vegyétek komolyan, ne hülyüljétek el. Természetesen a szöveg leírásáért az értékelés sem marad el...
Szia
hát én sem tudok németül
de 4 személyes ,nagy csomagtér, jó kormányozhatóság ,gyors,
minden tekintetbe megállja a helyét
picit sok a túlzás
Szia.
várd meg a többi hozzászólót
Szia!
Itt,a gyakorikérdések.hu-n olvastam,hogy szeretnéf megtudni:Mi áll ebben a reklámban?Nos,jó hírem van.Sok-sok év némettanulás és egy német „C” középfokú voizsgával a hátam mögött azt mondhatom:legalább 80%-ban tudom a választ.Na de haladjunk sorban!
A videó 5 mondatból és 28 másodpercből áll. Az első 4 mondatban 100% biztos vagyok,le is írnám ide neked.
1.mondat:”Vier Trümpfe mit dem Trabant 601” Vagyis:”4 döntő érv a Trabant 601-s mellett”.
2.” Bequem für vier Erwachsene”-Kényelmes 4 felnőtt számára.
3.”Viel Raum für Ihr Gepäck”-Sok hely az ön csomagjainak.
4.”Wendig,schnell,ausdauernd,robust”-Jól irányítható (de ez lehet fürge,mzgékony is,ez nem derül ki a szövegből),gyors,kitartó,robusztus.
Az ötödik mondatra 3 variációm van,mindet leírom:
a. „Ihr Zuverlässig aber Gleiter der neue Trabant 601”
Az ön megbízható siklórepülőgépe az új Trabant 601-s. Ezt tartom a legvalószínűbbnek.
b.„Ihr Zuverlässig aber gleicht er der neue Trabant 601”-az ön megbízhatósága azonos mint a Trabant 601-é. (vagy 601-ével)
c.Ugyanaz,mint a b mondat,csak mást jelent.Vagyis:
Ihr Zuverlässig aber gleicht er der neue Trabant 601”-Az ön megbízhatósága hasonlít a Trabant 601-hez.
Ebből a 3ból tetszés szerint válasz egyet:Nem tudom sajnos egyértelműen eldönteni!
Ennyit tudtam segíteni,ha további német szöveged van,szólj vagy írj!
Hellóka: Lantos Laci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!