Ha egy asztali gép LAN kábellel csatlakozik egy WIFI-s routerhez, akkor hogyan lehet a router WIFI kódját megszerezni ha telefonnal akarok csatlakozni?
Ha megvan változtatva akkor sehogy!
Max Resetelni lehet, de akkor ha PPPoE -vel van csatlakozva, azt is újra be kell állítani, ahhoz pedig a nettszerződésben találsz információkat.
Nem hiszem, hogy lehetséges, amit szeretnél. Tulajdonképpen azt várod, hogy egy UTP kábellel bekötsz egy PC-t egy router-be és akkor szépen megszerzed valahonnan az adminisztrátori felhasználónevet és jelszavat. Ez nem így működik.
Olyan, mintha csatlakoztatnám a telefonom a PC-dhez és letölteném a Windows jelszavad...
Alapvetően két opció van arra, amit kérsz, de nem hiszem, hogy szóba jönnek:
1) Ha esetleg valaha készítettél biztonsági mentést a ,,router-ről,'' akkor abból talán ki lehet húzni valamit (Ezt nem írom le, résztelesen, max. ha megkérsz)
2) Megpróbálhatod brute-force módon ,,feltörni'' a router-t. Ez azt jelenti, hogy végigpróbáltatod valamilyen erre kifejlesztett szoftverrel vagy script-tel az összes lehetséges kombinációt. Nem tudom, milyen hosszú lehet a felhasználónév és a jelszó, de valószínűleg nem olyan rövid. Ráadásul a magyar ABC-ben sok betű van (ékezetesek is). Így ez jó esettel nagyon sok időbe telne. Nagyon nagyon sokba.
---------------------------------
Végülis oda fogsz jutni, hogy reset-elned kell a router-t. De ez minden beállítást visszaállít a gyárira, vigyázz! Viszont így beléphetsz az eredeti gyári felhasználónévvel és jelszóval (router alján, ahogy említették)
Bocsáss meg, nem olvastam, hogy főleg a WiFi jelszóra van szükséged. Nem mintha sokat változtatna a tényeken: Nem lehet csak úgy kiszopni a router-ből. Szerintem még akkor sem, ha be tudnál jelentkezni.
Igazából vannak módszerek WLAN kódok feltörésére, de mint említettem, ezeket annyira nem ajánlom.
#6: Ha betud lépni, akkor már láthatja azt...
viszont pl. pppoe kapcsolat jelszavát még így se. mert azt nem mutatja sima text kênt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!