Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem teljesen értem a torrent...

Nem teljesen értem a torrent visszatöltés működését, elmagyarázzátok, hogy megy ez? Mikor törölhetem ki a torrent fájlt, mikor állíthatom le a seedelést?

Figyelt kérdés

Nem regisztráltam semmilyen oldalra; ahonnan regisztráció nélkül le lehet tölteni onnan szedek le néha egy-két torrent fájlt. A gépemen BitTorrent van.(Alapvetően mivel nem nagyon tudom, hogy működik igyekszem nem használni :D )

Azt tudom, hogy vissza is kell tölteni a fájlt. letöltöttem egy filmet (1,41 GB). A letöltése után automatikusan elkezdte a BitTorrent seedelni. Most azt írja, hogy feltöltve 7,59 Gb. Ha a film 1,41 Gb volt, akkor mi az a több mint 6 Gb amit visszatöltött? Most már leállíthatom a visszatöltést, kitörölhetem a torrent fájlt a gépemről?

2017. máj. 14. 12:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az a 6+ Gb több tucat másik emberhez került, akinek te segítettél. Te is valszeg vagy egy tucat embertől kaptál darabkákat, amikből a filmed végül összeált. Ha nem regeltél egy weboldalra, akkor csak rajtad múlik, hogy vissza töltöd-e.
2017. máj. 14. 13:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus alapelv azt mondta hogy legalább annyit osszál vissza amennyit letöltöttél. Ha te ezt túlteljesítetted, és eleve nem is kötelez senki hogy tovább futtasd, nyugodtan leállíthatod.

Annyit kell figyelembe venned, hogy te azért tudtál letölteni mert más feltöltötte azt. Ha mindenki kiszáll a letöltés végén egyből, egy idő után meghal a torrent mert hiába kapcsolódik letöltő ha végül nem tölti fel senki. Ha te kiszállnál és ezzel másokat esetleg megszívatsz, legközelebb érezheted a hatását amikor te töltenél valamit csak nincs kitől.

De miután itt nincsenek szabályok és kényszerítő eszköz, teljesen az emberek lelkiismeretére van bízva (és érdekes módon egy szabály nélküli nyílt trackeren automatikusan működik, míg egy zárt trackeren büntetnek érte ha nem vagy hajlandó feltölteni - bár ez lehet csak a magyar mentalitás [ingyen mindent, cserébe semmit]).

2017. máj. 14. 13:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket, így már értem, világos. :)
2017. máj. 14. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!