6 lakásos társasházunkban, utcánkban nincs semmilyen internet/tv szolgáltató. Lehet kérvényezni a kiépítését? Hol?
Újonnan kiépülő környék Budapesten, sok házat, társasházat építenek az utcában. Végigkérdeztem a legkisebb szolgáltatót is, de senkinek nincs kábele az utcában. Az utcába első beköltözők november óta laknak itt, ők beletörődtek hogy nincs, marad a mobilnet meg mobilos tv.
Úgy tudom törvényileg lehetőséget kell biztosítani arra, hogy lehessen net/tv. Valakinek kötelező lenne kiépíteni.
Mi ennek a módja, hova menjek? Ha felhívom a UPC-t mondjuk és begyűjtöm a kérelmeket az utcabeliektől akkor mennyi aláírás kell hogy behúzzák az utcába? 200 lakásról is szó lehet ha elkészül az összes társasház.
"Úgy tudom törvényileg lehetőséget kell biztosítani arra, hogy lehessen net/tv. Valakinek kötelező lenne kiépíteni. "
Nem kötelező. Az Internet-szolgáltatók nem állami vállalatok, nem a szocializmusban vagyunk, piacgazdaság van.
Akkor egy rátermett ottani lakosnak tessék összegyűjteni a társasház(ak) lakóinak igényeit és elfáradni vele a szolgáltatókhoz - ők majd adnak rá árajánlatot. Mivel új építésű környék, ezért lesz egy egyszeri magasabb összegű bekötési költség (az optikai kábelt ki kell húzni a legközelebbi végpontjuktól, a fejállomást ki kell építeni, ennek van engedélyeztetési költsége is, stb...) ez majd az igénylőket terheli.
Ha majd elkészül az összes társasház, és tényleg lesz 200 lakás, akkor majd valamelyik szolgáltató biztosan "lecsap" a környékre. Lehet akár több is.
Én addig is megnézném inkább ezt: [link]
5912 Ft-ért 100 GB-os mobilnet, korlátlan böngészés, ingyen WiFi router, a kedvezménykeretből meg lehet plusz költség nélkül extrákat választani. Pl MyTV, éjszakai 100 GB, HBO GO...stb.
Persze meg lehet próbálni ezt az aláírás gyűjtést, de félő hogy nem lesz olcsó menet a kiépítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!