Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 6 lakásos társasházunkban,...

6 lakásos társasházunkban, utcánkban nincs semmilyen internet/tv szolgáltató. Lehet kérvényezni a kiépítését? Hol?

Figyelt kérdés

Újonnan kiépülő környék Budapesten, sok házat, társasházat építenek az utcában. Végigkérdeztem a legkisebb szolgáltatót is, de senkinek nincs kábele az utcában. Az utcába első beköltözők november óta laknak itt, ők beletörődtek hogy nincs, marad a mobilnet meg mobilos tv.

Úgy tudom törvényileg lehetőséget kell biztosítani arra, hogy lehessen net/tv. Valakinek kötelező lenne kiépíteni.

Mi ennek a módja, hova menjek? Ha felhívom a UPC-t mondjuk és begyűjtöm a kérelmeket az utcabeliektől akkor mennyi aláírás kell hogy behúzzák az utcába? 200 lakásról is szó lehet ha elkészül az összes társasház.

2017. ápr. 2. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:

"Úgy tudom törvényileg lehetőséget kell biztosítani arra, hogy lehessen net/tv. Valakinek kötelező lenne kiépíteni. "

Nem kötelező. Az Internet-szolgáltatók nem állami vállalatok, nem a szocializmusban vagyunk, piacgazdaság van.

Akkor egy rátermett ottani lakosnak tessék összegyűjteni a társasház(ak) lakóinak igényeit és elfáradni vele a szolgáltatókhoz - ők majd adnak rá árajánlatot. Mivel új építésű környék, ezért lesz egy egyszeri magasabb összegű bekötési költség (az optikai kábelt ki kell húzni a legközelebbi végpontjuktól, a fejállomást ki kell építeni, ennek van engedélyeztetési költsége is, stb...) ez majd az igénylőket terheli.

2017. ápr. 2. 12:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha majd elkészül az összes társasház, és tényleg lesz 200 lakás, akkor majd valamelyik szolgáltató biztosan "lecsap" a környékre. Lehet akár több is.

Én addig is megnézném inkább ezt: [link]

5912 Ft-ért 100 GB-os mobilnet, korlátlan böngészés, ingyen WiFi router, a kedvezménykeretből meg lehet plusz költség nélkül extrákat választani. Pl MyTV, éjszakai 100 GB, HBO GO...stb.

Persze meg lehet próbálni ezt az aláírás gyűjtést, de félő hogy nem lesz olcsó menet a kiépítés.

2017. ápr. 2. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!