Rootert szeretnék. De hol kezdjem el?
Figyelt kérdés
Azlenne a bajom hogy rootert már régebb óta szerettem volna már de semmit se tudok erröl. Hogyha megveszem a rootert akkor alapbol van rajta wifi és majd csak a jövőhónaptól kell fizetni a wifit?meg ez a másik hogy hogy kell fizetni bekell menni abba az üzletbe ahol vedtem a rootert és ott? Meg az hogy beköttetés céljából valamit kell? Kikell hivni valakit hogy beköttesse?vagy egyszerűen egy rooter azt bekapcsolni és kész van wifi?esetleg + gépre is akkor lan kábel és ennyi? Nagyon sokat segítene valaki ha leirná hogy is van ez.2017. ápr. 1. 10:03
1/20 anonim válasza:
Jajj elöször is az nem rooter, hanem router.. Az eszköz pedig internetet osztja meg, kábelen, illetve wifin keresztül. Na most, neked elő kell fizetned internetre egy szolgáltatónál (körbe kell nézni nálatok melyik szzolgáltatótól lehet netet venni, invitel,upc,digi stb) Bemész az ügyfélszolgálatra, megkötöd a szerződést, általában 2 év hűségidőt alá kell írnod. Aztán pár napon belül kijönnek a szolgáltató emberei és bekötik neked, vagyis beviszik az internetet a lakásodba kábellel. Na ezután jöhet a router, amit rádugsz a kébelre, és megosztja neked az internetet wifin.
2/20 anonim válasza:
Az első lépés az, hogy megnézed, milyen szolgáltatók vannak a lakhelyeden. Nem kötelező 2 év hűséget aláírni, csak úgy jóval olcsóbb a havidíj, viszont nem válthatsz másik szolgáltatóra, mert akkor behajtják rajtad az addig igénybevett összes kedvezményt. Vannak szolgáltatók, amik eleve wi-fiképes modemet adnak, pl. UPC, ahhoz nem kell plusz router, legfeljebb egy jelerősítő, ha nagy a kéró. A beszerelő szaki be is állítja neked, ha kéred, a jelszót is állítasd be, olyat válassz, ami elég erős, de könnyen meg tudod jegyezni.
3/20 A kérdező kommentje:
Szóval bekell köttetni. Akkor most pl: bemegyek a t-mobilhoz és veszek egy rootert egyben írom is alá a hűséget ha van és máris jönnek a szakik bekötni a netet? Így valahogy?
2017. ápr. 1. 10:36
4/20 anonim válasza:
"Valahogy" így.
Abszolút nem sértésnek írom, de eddig barlangban éltél?
Egyébként nem kötelező neked routert venned, a szolgáltatók visznek routert, díjmentesen használhatod. Azonban ha felmondasz náluk, akkor vissza kell adnod nekik, mivel az "övék", csak te használhatod.
5/20 anonim válasza:
Bemész a kiválasztott szolgáltatóhoz, kiválasztod a neked megfelelő opciót, aláírod a szerződést, és megmondják, mikor mennek bekötni, ha kell egyáltalán. Most nincs semmilyen szolgáltatás a lakásban? Tévé, vezetékes net, telefon, akármi? Vagy kizárólag mobilnetet használsz?
6/20 A kérdező kommentje:
Igen most mobilnetet.de a telefon számla az tmobilos az is jó?
2017. ápr. 1. 11:38
8/20 A kérdező kommentje:
És ahoz kell kötni a router havi fizetését is?.
2017. ápr. 1. 12:42
9/20 anonim válasza:
Bemész az egyik szolgáltatóhoz, kiválasztod a neked megfelelő csomagot, megkötitek a szerződést, ha minden jól megy és szerencséd van,akkor wifi képes modemet kapsz (így már nem kell külön venni wifi routert), jön pár napon belül a szaki, és beköti neked, netezel, boldog vagy, majd havonta fizeted a csekket, vagy esetleg csoportos beszedési megbízás által vonják a bankszámládról, ahogy neked kényelmesebb. Az,hogy használod a wifit is, nem kerül plusz költségbe tudtommal. Másik verzió,amikor nem adnak wifi routert, pl. nálam a digi net szolgáltatás olyan,hogy csak egy lan kábel jön be a lakásba, modemem nincs, így én saját magam vettem egy wifi routert, beállítottam,használom, havi díjam ugyan annyi routerrel is meg anélkül is. Remélem nagyjából érthető,amit leírtunk/írtam! :)
10/20 anonim válasza:
Olyan nincs,amire gondolom,hogy gondoltál,hogy bemész egy boltba veszel egy wifi routert és netezel is, ahhoz előbb internet kell a lakásba,amit a router segítségével lehet szétosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!