Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit rontok el? Hol a hiba?...

RED_Den kérdése:

Mit rontok el? Hol a hiba? Hogyan csináljam? A net szolgáltatóm üvegszálon behozza a jelet amit a Tőle kapott ruter szét is oszt. De a hatótáv kicsi. Így kaptam egy Lynksis WRT54GL rutert amit a lakás egy távolabbi pontján be is üzemeltem. Volna! .

Figyelt kérdés

Beledugom a másik rutertől érkező kábelt, rácsatlakozom egy asztali géppel és előhozom a ruter tartalmát a böngészőben, de kb itt meg is állok mert nem tudom mit csináljak a beállításokbanEbben kérem a segítségetek , hogy hogyan kell egyszerűen megoldani.

Találtam netes segítségeket mint pl: PPoe legyen beállítva de ott kér felhasználó nevet és jelszót is de nem értem minek amikor ez a ruter csak egy jeltovábbító kéne legyen a másik a fő ruter. Aemnnyiben valami nem tiszta kérdezetek és írok infót.

Aki tud kérem segítsen , köszönöm!

2017. márc. 31. 19:23
 1/2 Derwer ***** válasza:

1; A WRT54GL egy nagoyn régi, G-s router... 20megabitre képes kb.

2; Kapcsold ki a DHCP szervert a linksys routeren.

3; Állítsd be a WIFI-t.

4; Adj neki egy LANos Ip címet. (ami benne van jelenlegi subnetben, de nincs benne a DHCP scope-ban, amit a fő router használ.)

5; LAN portokon kösd össze a két routert.

2017. márc. 31. 21:29
 2/2 Hominida ***** válasza:

Igazából nincs fő- meg alrouter. Mindegyik azt hiszi magáról, hogy ő az egyetlen. De a routerség nem azonos a wifivel, és nem tudom, hogy itt neked mivel van gondod. Hiszen úgy néz ki, hogy alapjában véve ismered a beállítását. A bejövő kábelre csatlakozó (szolgáltatói?) router számára a másik, kábellel hozzá kötött router csak olyan, mintha egy számítógép lenne, MAC címmel, alkalmilag vagy tartósan kiosztott helyi IP-vel. Aztán ő tovább osztja a jelet wifin, kábelen, ez már külön ügy.

Egy dolog fontos, hogy ha mindkét routeren van wifi, akkor mindkettőt gondosan titkosítsd, és egymáshoz nem közeli csatornákon üzemeltesd.

2017. márc. 31. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!