Wifi jelerősítő mennyit dob a hatótávon?
ezek jelismétlők nem erősítők, ezért pont annyit mintha ott lenne egy átlagos router ahol van a jelismétlő..
csak kicsit lassu lesz :D
A gyári kivitel tényleg csak ismétlő. Hatótávolsága 10-50 méter.
Házilag készített antenna akár 80-100 métert is tud. A rekord egyébként valami 350 km, egy völgyben lévő kisvárosból lőtték egy hegycsúcs felé, ahol a vevő volt.
A történet félretéve, háztartásban található alapanyagokból (alufólia, karton ragasztó, drót) nagyon szuper Wi-Fi antennát tudsz csinálni. Korábban én egy 250 méterre lévő szomszéd wifi-jével neteztem így, de ugyanezzel az antennával a szomszéd falu (alföld) egyik lakójának kódolatlan WiFi-jére is rá tudtam kapcsolódni.
A második hozzászólóval nem értek egyet.
A jelerősítő, az nem jelismétlő. A Magyar nyelv egyik szépsége, hogy a szavak magyarázzák önmagukat.
Alacsonyabb teljesítménnyel, de jó antennával is kilométerekről beszélhetünk.
A hatótávolság érdekes dolog, mert lehet a szomszéd szobában nem tudsz netezni, de a szobától 15 méterre lévő wc-n már igen. Ha érdekel leírom részletesen, de feleslegesen nem szeretek írni.
Egy irányított antennával, melynek a nyeresége mondjuk 24dBi, és 1-2W (igen, Watt) kimenő teljesítménnyel, elegendő magasságból, a több tíz kilométer is simán áthidalható, HA fennállnak az optimális körülmények. -> Optikai rálátás az adó és vevő között, szép napos csapadék (eső, köd) mentes időjárás, terepakadályoktól mentes (fák, házak, minden más ami nagy :) se magasfeszültségű "vellany"drótok.
Egy dolgot tisztázzunk. Jogilag nem sugározhatsz Wattokkal, s
folytatom az előző hozzászólásomat.
Szóval nem sugározhatsz W-okkal. Sőt, még a töredékével sem. (2007-es rendeletben olvasható, ha érdekel, keress utána).
2W-al, és egy ANT2424b-vel, jó 10-12méter magasságból szinte Unbeatable lennél... legyőzhetetlen.
Wi-Fi AP -val kombinált PowerLine adapter szettet vegyél.
Jóval drágább ugyan, mint egy ismétlő. De ennél jobb megoldás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!