Mijen internet előfizetőt válasszak?
Mindíg a tv-vel és a telefonnal kell csomagként előfizetni az internetre?
Nekem nincs vezetékes telefonom, nekem az nem kell.
Mobilomra sem kell semmmi, mert alapteló.
Tv-t alig szoktam nézni.
Van ahol csak az internetért fizetek elő?
Mejik a legjobb előfizető? ( árban és gyorsaságban)
Ha mindenképp csak csomagban lehet előfizetni a tv-re, telefonra/ mobilra és úgy az internetre akkor mejik a legjobb?
Köszönöm a válaszokat.
Lehet csak nettre is előfizetni, nekem sincs se TV se kanócos telefon.
Bármelyik szolgáltató ahol van internet előfizetés ott lehetséges ez.
Azért szokták kombinálva, mert úgy 2 szolgáltatást olcsóbban kapod meg.
Hogy melyiket válaszd az attól függ, hogy ahol laksz ott mi van.
Pl. hiába szeretném a DiGi LAN -t, ha 30km körzetben még DiGi -sincs.
Többnyire 3 lehetőség van ami nem forgalom limites:
Kanóc TV -s, Vezetékes Telefonos, Vagy MikroHullámú net szolgáltató.
Városokban, még DiGi és UPC gyors LAN/Optikai nete is elérhető.
Na'h most ha nem az utóbbi kettőnek a területén laksz akkor az előbbi trió.
Kanóc TV -s sokszor elfogadható, bár ez a hálózatuk minőségétől is függ, mennyire terhelt, mennyire jók az erősítők...
Nálunk pl. villámok által sújtott hálózata van, még a TV is akad, nem hogy a net.
Vezetékes telefon pedig központtól való távolságtól függ.
Nálunk T-Home lenne, de max! 1Mbps/128Kbps -t tud ajánlani. (20km -re van a központjuk)
(A/V)DSL Távolság függvényében csökken a lehetséges sebesség.
Mikro Hullámú Net,Itt WiFi -n küldik egyik helyről a másikba irányított antennákkal, maximális sebessége igen limitált, ha pedig sok előfizető van, akkor drasztikusan le is lassúlhat.
Sőt még időjárás függő is, mert ha vastagon esik a hó, és rárakódik pl. az egyik antennára, akkor instabil lesz a kapcsolat.
Csak akkor érdemes ezt vállasztani, ha nincs más lehetőség.
Volt mobilnetem stickkel (ahol előzőleg laktam, ott nem volt bent a telefonkábel), pocsék, lassú, megszakadós. 5000 ft/hó. Volt szobaantennás tv-m, pocsék minőségben.
Ahol most lakom, bent volt a kábel és a vezetékes telefon, de kicseréltek mindent. Volt kábeles netem és wifim, plusz a ritkán használt telefon.
Viharok tönkretették a műholdvevőt, nagyon drága lett volna az új felszerelése. Telekomos szerelő hozott modemet, új routert és azóta igen jó sebességgel fut a net, megy a tv (30 digitális csatorna,IPTV). 7700 ft!
H.Tibor87 köszi a részletes leírást és a többieknek is köszönöm a válaszokat.
Városban lakom a keleti részén és az ablakomba süt a nap, szóval a kábelt nem rongálja a szél, vihar és a hó sem.
picit a tv-men zavarodik a hang, de csak az m1-es csatornán, sztem jól működne a net.
még azt kérdezném meg hogy a digi kábelnet jó lenne-e nekem és ,hogy mijen a legolcsóbb net. a legolcsóbb az azt jelentené h kevés és lassú és csak néha jönne be?
vagy egyáltalán miért válasszák a közép és a magasabb árú szolgáltatást/ előfizetést?
Abból tudsz választani ami az adott településen van.
A nagy szolgáltatók viszonylag jól felosztották egymás közt.
Szóval kanócos megoldásba az van aki a TV -t is adja.
Telefonosnál, aki a vezetékes telefont adja a környéken...
Annyi választási lehetőséged van, hogy ebből a 2-3 -ból döntesz ami ott van.
pl. hiába akarnál DiGi -t, ha UPC -s vagy Tarr -os területen vagy.
Hiába akarnál T-Home/Online netet, ha Invitel körzetén laksz...
Majd ezeknek megkeresed az oldalukat és megnézed, hogy adott településen, sőt olykor adott utcában milyen szolgáltatást adnak.
(Siófoknál, pl. utcánként de még házszámonként is eltér hogy van/nincs UPC)
Böngészésre 2Mbps is elegendő, online videózásra 4~5Mbps.
Szóval ha nem akarsz folyton töltögetni lefele, akkor nem kell a legnagyobb csomag bármit is mondanak marketing dumával.
DiGi -nél kapott el a röhögés mikor az akkor legnagyobb ~100Mbps -as netet tukmálta rá az eladó a nagyira, akinek csak azért kell, hogy Skype -on néha beszéljen az unokákkal. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!