Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wake On Lan beállítása hogyan?

Wake On Lan beállítása hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretném a gépemen beállítania wake on lan funkciót, de eléggé kezdő vagyok e téren. Interneten rengeteg videót és leírást néztem ezzel kapcsolatban, de teljesen megkeveredtem, mivel mindegyik videó és leírás valamilyen lépést biztos kihagy. UPC-s routerem van, egyáltalán ezen be lehet állítani? Ugyanis eléggé kevés állítási lehetőséget kínál fel a router, ha belépek. BIOS-ban beállítottam a dolgokat és belső hálózatról megy is a felébresztés, azonban külső hálózatról már nem. Ehhez kérnék egy kis segítséget. Hogyan és mit állítsak be, hogy külső hálózatról is menjen a wake on lan?

2017. febr. 8. 07:36
 1/5 Derwer ***** válasza:

A routeren kellene lennie egy ilyennek. De szolgáltatóibna nem lesz.

Elvileg lehet protwforwarddal beküldeni a net felől, de szerintme ez annyira nem megy a gyakorlatban

Helyette ott lenne a VPN. de az megintcsak olyan, amit ilyen egyszerű/alap eszközökkel nem tudsz megcsinálni.

Mi lenne a valódi célod?

2017. febr. 8. 09:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, ettől tartok én is, hogy a szolgáltatói router az ilyen szempontból gagyi, alig van benne beállítási lehetőség. Van egy régi TP-LINK-es routerem, de az gyengébb mint a mostani UPC-s, nem akarnám lecserélni. Azt szeretném elérni, hogy távolról is be tudjam kapcsolni a gépet, pl a munkahelyről. De akkor ezek szerint egy normális router vásárlás lenne a megoldás.
2017. febr. 8. 10:13
 3/5 Derwer ***** válasza:
Igen. De miért lenne jó bekapcsolni a gépet távolról, mi az amit elérnél ezáltal? Fájlokat? Torrentet? vagy?
2017. febr. 8. 13:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Torrent miatt lenne rá szükségem.
2017. febr. 8. 13:36
 5/5 Derwer ***** válasza:

Ebben az esetben sokkal praktikusabb lenne egy okosabb router, amire rányomsz egy kis winyót. Ez jóval kevesebbet fogyaszt mint a géped és ténylegesen tudsz seedelni 0/24ben.

Transmission-t használva nem kell WEBes interfésszel szenvedni, hanem van hozzá alkalmazás mind PC-re, mind mobilra. Sokkal knnyedebb használatot tesz lehetővé.

Annyi hátránya van, hogy még az ASUS AC68U router is kb 5megabájt/sec-kel tud "csak" letölteni.

Ezügyben tudom ajánlani a Merlin WRT-s ASUS routereket. (de persze más márka, megfelelő kaliberű változata is szuper lehet)

2017. febr. 8. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!