Ez az internetcsomag mit jelent?
Elvileg létezik műholdas vdsl (upc-nek nincs szerintem), de azon nem fogsz 30 Mbps-t kapni, főleg nem ennyiért.
Ez a szolgáltatás csavart érpáron (telefondróton) történik.
Ha nincs semmilyen vezeték, akkor csak a mobilinternet és a mikrohullámú jön szóba.
megosztani megoszthatod, de nem mégy sokra.
Mármint. Röviden.
10 Mbit/s lefele VAGY 1 Mbit/s felfele. Nekünk is 10 Mbit/s-es van, és ha én elkezdek feltölteni a yt-ra egy videót 1 Mbit/s-el csordogál felfele, és nincs letöltés az egész házban.
Ha megosztod az úgy lenne, hogy 5-5 letöltés, és 0.5 Mbit/s feltöltés mind2-nek.
Ha pl a saját részeden 0.5 Mbit/s-el töltesz fel (64Kbit/s), akkor nincs letöltésed.
Amúgy meg én játékra mobilnetet szoktam használni. Havi 1500 Ft 1GB a telenornál és eseti tehát nem havidíjas előfizetésről van szó. 1 GB kb 40 meccsre elég a LOL-ban.
Ha ne adj isten elfogyott akkor betudom hogy csak akkor játszok amikor senki más nincs a wifin. Pl amikor a család este vmi filmet néz, akkor én játszok! ;)
Mi az a havi 1500 Ft? egy pizza+üdítő ára a haverokkal.
- 10 Mbps már elég kevésnek számít manapság. Azt jelenti, hogy a maximális letöltési sebességed 10 megabit, azaz 1.25 megabájt másodpercenként. Egy 1 gigás SD filmet durván negyed óra alatt, egy 4 gigás HD már egy óra alatt tudsz letölteni.
720p videót streamelni (élőben nézni) még éppen tudsz vele, 1080p-vel már küzdene.
- Az online játékoknak nem kell nagy sávszélesség 1/1 Mbps kb. elég is a legtöbbnek, amiben nincs nagyon nagy map / nagyon sok játékos / sok akármi.
10 megás nettel ne torrentezz azért játék közben, mert úgy már laggolhat.
- Egy router, ha úgy van beállítva, nem foglal le sávszélességet, hanem kioszt annyit, amennyi rendelkezésre áll, mégpedig az igényekkel arányosan.
Tehát ha például két gép tölt le egy-egy filmet, akkor mindkettőnek minél többre van szüksége, ilyenkor 5-5 arányban osztja. Ha az egyiken csak facebookoznak, és mondjuk elég neki 1 Mbps, a másik meg filmet tölt, akkor a másodiknak kiosztja a maradék 9 Mbps-t. Feltöltésnél dettó.
A hatos további hülyeséget is írt:
"Ha pl a saját részeden 0.5 Mbit/s-el töltesz fel (64Kbit/s), akkor nincs letöltésed."
Ez természetesen nem igaz (amennyiben full-duplex kapcsolatról van szó, a VDSL ilyen) és a 0.5 Mbit/s az nem 64 Kbit/s, hanem 62.5 kiloBÁJT/s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!