Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Digi NAT ol? (Többi lent)

A Digi NAT ol? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Most egy kissebb cég az internet szolgáltatóm. NAT mögé raktad, de már nem szólok nekik mert már úgy is pár nap is Digi s lesze. A kérdésem az, hogy a Digi is NAT mögé fog rakni? Úgy hallottam, hogy csak a kissebb cégek szokták ezt csinálni. zért kéne, mert szervert szeretnék hostolni, de így nme tudok port ot nyitni.

2016. nov. 12. 19:51
 1/8 A kérdező kommentje:
Hogy ha szólok a net szolgáltatónak majd, hogy vegyen ki a NAT mögül akkor azt megteszi és kész is, vagy nekem azért még fizetnem kell pluszba.
2016. nov. 12. 19:55
 2/8 kovpet ***** válasza:
A Digi sima publikus IP(v4) címet ad és ad mellé egy /64-es IPv6 tartományt is.
2016. nov. 12. 20:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ment a zöld kéz
2016. nov. 12. 20:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem újabban a Digi is NAT-ol, legalábbis az ftp szerverem kívűlről nem tudom elérni. Ha beviszem a céghez a gépem, onnan viszont megy.
2016. nov. 13. 00:02
 5/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Igen a válasz határozottan igen, a Digi is NAT-ol, (de gondolom ez azért terület függő).

Nekem is van otthon egy FTP szervem amit egyik napról a másikra nem értem el.

Mikor megnéztem az IP címet a routerben az 100-zal kezdődött, viszont az internetes IP cím meghatározó oldalak ( pl. [link] ) pediglen 92-es kezdetűnek mutatta.

Itt olvashatsz róla pl : [link]

Amúgy ha NAT-olnak akkor írsz egy levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy nem éred el a routeredet (vagy a szerveredet) kívülről és akkor átraknak publikus IP címre. (Nálam ez kb 1 óra volt, a levél megírása után).

Sok sikert.

üdv.

2016. nov. 13. 07:45
 6/8 kovpet ***** válasza:

Nálam nem NAT-ol. Akkor tényleg helyfüggő lesz a dolog.

IPv6-on nincs NAT amúgy, tehát ez a kérdés magától meg fog oldódni lassan :)

2016. nov. 13. 10:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
2016. nov. 13. 11:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Jó régi kérdés, de az One-ra váltás miatt újra érdekes.

Én Digi területen vagyok FTTH előfizető (Bp). Még nem mertem az One-ra váltani.

De mi lesz a helyzet a publikus IPv4 címek osztásaval annak aki még régen kérte? Nekem évek óta megy.

De félek hogy az One mint eddig, amit lehet megnyirbál, és drágít. Elveszi, és tojik az egyéni igényekre.

febr. 3. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!