A Digi NAT ol? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Most egy kissebb cég az internet szolgáltatóm. NAT mögé raktad, de már nem szólok nekik mert már úgy is pár nap is Digi s lesze. A kérdésem az, hogy a Digi is NAT mögé fog rakni? Úgy hallottam, hogy csak a kissebb cégek szokták ezt csinálni. zért kéne, mert szervert szeretnék hostolni, de így nme tudok port ot nyitni.2016. nov. 12. 19:51
1/7 A kérdező kommentje:
Hogy ha szólok a net szolgáltatónak majd, hogy vegyen ki a NAT mögül akkor azt megteszi és kész is, vagy nekem azért még fizetnem kell pluszba.
2016. nov. 12. 19:55
2/7 kovpet válasza:
A Digi sima publikus IP(v4) címet ad és ad mellé egy /64-es IPv6 tartományt is.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ment a zöld kéz
2016. nov. 12. 20:21
4/7 anonim válasza:
Szerintem újabban a Digi is NAT-ol, legalábbis az ftp szerverem kívűlről nem tudom elérni. Ha beviszem a céghez a gépem, onnan viszont megy.
5/7 coopper válasza:
Szia.
Igen a válasz határozottan igen, a Digi is NAT-ol, (de gondolom ez azért terület függő).
Nekem is van otthon egy FTP szervem amit egyik napról a másikra nem értem el.
Mikor megnéztem az IP címet a routerben az 100-zal kezdődött, viszont az internetes IP cím meghatározó oldalak ( pl. [link] ) pediglen 92-es kezdetűnek mutatta.
Itt olvashatsz róla pl : [link]
Amúgy ha NAT-olnak akkor írsz egy levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy nem éred el a routeredet (vagy a szerveredet) kívülről és akkor átraknak publikus IP címre. (Nálam ez kb 1 óra volt, a levél megírása után).
Sok sikert.
üdv.
6/7 kovpet válasza:
Nálam nem NAT-ol. Akkor tényleg helyfüggő lesz a dolog.
IPv6-on nincs NAT amúgy, tehát ez a kérdés magától meg fog oldódni lassan :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
2016. nov. 13. 11:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!