A PayPal fiókom adathalászat áldozata lett, megfelelően intézkedtem, mit kéne még tennem (bővebben lent)?
Van Paypalom, ritkán használom, rajta 600 ft volt, meg a bankkártyám hozzácsatolva.
Reggel jött e-mail, hogy adatfrissítés, adjam meg az adatokat, én meg fáradt voltam még meg meggondolatlan hülye és megadtam mindent, után esett le 1-2 perccel hogy végeztem, hogy nem is ezzel az email címmel voltam regisztrálva, ekkor állt össze a kép nekem, hogy mi történt és a böngésző is akkor hozott be egy biztonsági figyelmeztetést. Felhívtam a bankot, tiltottam a kártyát és a paypalbol is gyorsan töröltem a kártyát meg változtattam paypal jelszót (nagyjából az adataim kiszivárgása óta 5 perc telt el eddig). A Paypalban, meg a rendes (kártyához) rendelt számlámon, sehol se történt egyenleg változás.
Úgy gondolom a gond így nem lesz, hogy a kártyát tiltottam, lesz új kártyám...
Mit kellene tennem még szerintetek, töröljem a paypal-t, majd az új kártyát azért ne rendeljem hozzá a biztonság kedvéért, mit tanácsoltok, szükséges lenne még valami biztonsági intézkedést tennem?
Tudom, hogy butaságot csináltam, de tanultam belőle legalább és nem lett baj, remélem nem is lesz komolyabb következménye már.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!