Paypalon meg lehet nézni az utaló nevét, aki bankból utalt?
Az a személy csakis te lehetsz. Idegen nem tud neked bankszámláról Paypal számlára utalni. A rendszer nem engedi.
Tehát gondold át a kérdést, mert ebben a formában értelmetlen.
2.
"azt vágja le az ember, hogy csak te tudsz PayPalon számládra feltölteni pénzt és küldeni is,más meg nem tud neked"
Akkor még egyszer. Én nem azt állítom, hogy más nem tud pénzt küldeni a Paypal rendszerén belül. Én azt állítom, hogy a bankszámláról (nem Paypal számla) Paypal számlára való átutalás csak akkor működik, ha a bankszámla tulajdonosának neve megegyezik a Paypal account tulajdonosának nevével, azaz csak magadnak top up-olhatod a Paypal fiókodat. Ha mástól kapsz pénzt, az a Paypal rendszerén belül, email cím alapján történik.
Júliusban lesz 10 éve, hogy használom a Paypalt. Láttam már sok mindent. De lehet, hogy az utóbbi 1-2 változott amit mondtok. Viszont egyáltalán nem lenne logikus a Paypal részéről. Miért? Mert a Paypal haszna abból van, hogy a rendszerén belül, email cím alapján mozognak a pénzek, és a kedvezményezett féltől 3-4%-ot levonnak a kapott összegből. Ha bankszámlán keresztül is lehetne utalgatnia idegeneknek a te Paypal számládra, akkor a Paypal elesne a haszontól, ami a jutalékból származna.
Ezen a weboldalon rengeteg olyan kérdés van, amiben a kérdező pánikba esett, mert a Paypal feltöltést (banki átutalásost) nem a saját nevén lévő bankszámláról kezdeményezte, hanem anyu-apuéról, vagy ismerős utalt neki, és a pénz nem érkezett meg a kérdező accountjába. Ilyenkor mindig felvilágosítottuk, hogy ez azért van, mert a számlatulajdonosok nevének (bankszámla és Paypal) egyeznie kell ahhoz, hogy a feltöltés (top up) sikeres legyen.
Szerintem itt valami fogalmi félreértés van, és a kérdezővel nem ugyanarról beszélünk. Ha valóban másik személytől lenne a pénz, akkor a neve fel lenne tüntetve (ha máshol nem, a details gombra kattintva) mert a Paypal érdeke a teljes transzparencia (a pénzmosás elleni törvények miatt)
Összegezve: vagy én vagyok lemaradva és az utóbbi 1-2 hónapban újítottak (ami ellentmondana az üzleti érdekeiknek) vagy félreértjük egymást.
Amúgy mellékelhetsz screenshotokat is, hátha úgy tisztább lesz.
A második képen írják, hogy from YOUR funding source
Illetve alatta azt is, hogy ezt a tranzakciót a Paypal ügyfélszolgálat hajtotta végre. Harmadik személyre való hivatkozás nincs. Ezek alapján ez a pénz a te bankszámládról van. De most már én sem értem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!