Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért annyira lassú a netem?

Slash49 kérdése:

Miért annyira lassú a netem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Telekomos netem van, kábeles, routeres, wifis. 10 megás net. De max 1.2 magával töltök, és 50kb fel. Wifin 1.3 mega le, és 45kb fel xd A kérdésem. Miért ekkora egy rakás sz*r??? A gyári router lehet korlátozva? Illetve az is lehet baj, hogy vagy 10 méteres kábel jön a telefon aljzatból, mire a routerbe megy? Valamit tudnék csinálni? 3 megás letöltés, és 1 megás feltöltés szerintem elfogadható lenne egy 10 megás nethez!

2016. jún. 22. 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát a telekomnak soha nem volt valami tökéletes internet szolgáltatása... :'D Én azt ajánlom válts minél előbb.

4050 Ft-ot fizetsz ( Ha nem többet). Ezért más helyen 30 Mbit/s netet kapsz.

De van egy kis probléma mert te is tév hitben élsz. Nem 10 mb-os netért fizetsz hanem 10 Mbit-es. Ami azt jelenti, hogy nálad a garantált letöltési sebesség soha a büdös életben, maximum, ha nagy szerencséd van akkor fogja meghaladni a 2 mb-ot. Örülj, hogy ez ilyen gyors. :)

2016. jún. 22. 23:21
 2/5 anonim ***** válasza:

"De max 1.2 magával töltök, és 50kb fel. Wifin 1.3 mega le, és 45kb fel "

Mármint mi írja ki ezen sebességértékeket?

Mert ha torrent-/FTP-kliens, webböngésző, akkor ügyelj arra, hogy ezek MBps-ban (MegaBájt/másodperc) illetve annak más prefixumaival jelzik ki, míg a szolgáltató a távközléstechnikában használt Mbps-mal (Megabit/másodperc) és annak más prefixumaival számol.

1 MBps = 8 Mbps.

Tehát: 1,2 MBps = 9,6 Mbps, 1,3 MBps = 10,4 Mbps, 50 kBps = 400 kbps, 45 kBps = 360 kbps.

Ezek az értékek meg eléggé megközelítik a csomagban ( [link] ) foglalt maximum értékeket.

2016. jún. 22. 23:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Digi netet szeretnék, de ahhoz nem fogok be költözni városba. A telekom net nagyon drága. 3400Ft-ot fizetek havonta a netért. 3600Ft-ért a diginél 80 megás netet kapsz, 5ezerért meg 500as netet. Digi lenne legjobb, de mivel a digi net az még most indult útjára, falu helyen nincs.
2016. jún. 23. 19:19
 4/5 anonim ***** válasza:

"3400Ft-ot fizetek havonta a netért. 3600Ft-ért a diginél 80 megás netet kapsz,"

Mondanék erre egy példát:

Egy, a sivatag közepén levő faluban drága a víz, mert a vízhordónak körülményes megtennie a sok kilométer utat tevéivel a sivatagon át.

Az oázis mellett levő városkában viszont olcsó, mert eleve ott az tó.

A sivatagi faluban is le lehetne csökkenteni a víz árát, ha kiépítenének egy csatornát az oázis és a falu között - ennek kiépítése viszont drága. Ennek a díját a csatornát építő cég a falusiak két szép szeméért nem fogja átvállalni.

Hacsak nincs a falu mellett egy aranybánya, amiből a falusiak fedezni tudnák az építési költségeket. Vagy az ország/az országot magába foglaló unió nem ad erre támogatást.

2016. jún. 23. 20:16
 5/5 A kérdező kommentje:
A DIGI már el kezdte ki építeni a hálózatát.
2016. jún. 24. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!