Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egyszerre két router?

Egyszerre két router?

Figyelt kérdés
Egyszerre szeretnék működtetni két routert,de két modemről ami egy hálózatra csatlakozik ha pedig egyszerre megy a kettő letilt a router mit állitsak a routeren? azért lenne igy megoldva mert van egy melléképület és oda is szeretnék netet (magyar telekomnál vagyok).

2016. máj. 5. 21:22
 1/4 anonim ***** válasza:

ez igy nem tiszta... 2 modem 1 halozat

Koaxos modem? van 2 netelofizetesed?

2016. máj. 6. 22:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez egy 2 eres vezeték amin be jön a net (magyar telekom) fekete szinű modem mind a kettő és kettő db router. A tetőtérben szétosztottam az egyik lemegy egy helységbe a másikat átvittem a melléképületbe és egyszerre nem mehet a kettő nem tudom miért és csak úgy tudom használni hogy ha a melléképületbe akarok netezni a másik helységbe ki kell húzni a telefoncsatlakozót valószinűleg a tp-linkes router tüzfla letilt ha a telefoncsatlakozó be van dugva a másik helységbe.
2016. máj. 7. 12:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen egy hálózat 2 modem de viszont ha a router nem csatlakozik a modemhez akkor mind két helységben lehet netezni.
2016. máj. 7. 12:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Az eddigi információk alapján - van egy fővonal (azért gyanítom, hogy telefonvonal, mert két eres kábelről értekezel), van két modemed, két routered, meg két épületed - én azt javasolnám:

* a főépületben bejövő telefonvonalra kösd rá direkt az egyik modemet (a másikra nem lesz szükség)

* a modemet kósd össze az egyik router WAN portjával, és állítsd be benne a csatlakozáshoz szükséges adatokat

* az első router egyik LAN-portjából húzz ki egy UTP-kábelt a melléképülethez

* a másik router LAN oldali IP-címét beállítod az első router LAN IP-címtartományán belülire, de DHCP-tartományán kívülire (tehát ha az első router LAN IP-je: 192.168.0.1, DHCP tartománya: 192.168.0.100 - 192.168.0.254)

* a második routerben kikapcsolod a DHCP-szervert, hogy ne ütközzön az elsővel

* a második router vezetéknélküli azonosítója (SSID) és WPA kulcsa egyezzen az elsőével, de legyenek más frekvencián (a könnyebb roaming érdekében)

* a főépületben található első router LAN portjából a melléképületbe menő kábelt beledugod a második router egyik LAN portjába

Jó lenne tudni:

- a modemek pontos gyártóját, típusát

- a routerek pontos gyártóját, típusát

2016. máj. 7. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!