Bejön a lakásba egy UPC-s koax kábel. Létezik ehhez olyan modem, ami egyszerre biztosít wifin keresztül netet és egy külső USB vinyót is rá lehet kötni, amit wifi-n keresztül láthatok?
Van olyan eset amikor maga a szolgáltató ad ilyen modemet.
De másik megoldás, hogy a szolgáltató modeme mögé kötsz még egy routert, ami oszt wifit és van rajta USB port.
Nem szeretnék két eszközt!
UPC azt mondta ilyen nem létezik!
Szóval ha szerinted igen, akkor mond egy típust kérlek.
Ha van is USB az eszközön amit kihoznak szinte tuti hogy szoftveresen le van tiltva.
Ha nagyon szeretnél hálózatba kötni egy HDD-t, akkor veszel egy NAS-t, vagy egy USB-s routert.
Ezek a szolgáltatós modemek, HGW-k nem igazán arra vannak hogy mindenféle extra funkciókat tudjál használni, hanem hogy a gépedig eljusson az internet.
tudom, a UPC-s ingyen modemen az usb az csak arra van, hogy a LAN helyett, ha valakinek nincs LAN csatlakozója
szóval nekem egy eszközbe kéne egy usb-s modem (de nem olyan usb-s, mint a UPC modemje), viszont a UPC-s szerelő azt mondta ilyen nem létezik
most itt valaki azt írta ilyen létezik, de akkor kérem linkeljen már be egyet, hogy mire gondol
"Én azért várom a szoftverfrissítést a hgw-re, h a pppoe passthrough normálisan működjön"
Nem akarlak elkeseríteni, de azt még várhatod. A Telekomnak egyáltalán nem célja hogy az ügyfél saját routert használhasson. Hogy miért, azt nem tudom. A szerelő állítása szerint az IPTV miatt van így, mert az nem működne ha csak sima modem módba működne a HGW, de azoknak is agyonbutított HGW-t adnak akiknek nincs IPTV előfizetésük...
Régi téma, de egy ilyen is megoldhatja a kérdést. Nem kell rögtön nas ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!