Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Youtobe csak akkor tiltja le...

Youtobe csak akkor tiltja le a videom ha a szerzői jog tulajdonosa jelzi?

Figyelt kérdés
Tehat ha felrakom egy zenet aminek nem én vagyok a szerzői jogi tuljadonosa akkor csak akkor tiltja le ha a jogtulajdonos ezt jelzi a youtobnak?
2016. márc. 15. 18:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem, automatikusan törli abban az esetben ha a jogtulajdonos globálisan meghatározza hogy melyik tartalmát tilos terjeszteni, és ilyenkor a rendszer a feltöltést követően egyből megvizsgálja a videódat, és nem is engedi tovább ha tiltott anyag van benne (korlátozza, némítja vagy egyből tiltja).

Ha átcsúszik az automata szűrőn de a jogtulajdonos később változtat a jogi állapoton, akkor egy következő időszakos ellenőrzés után tiltja le a rendszer, szintén automatikusan a tartalmat.

Ha ez sem történik, de valaki megtalálja keresés alapján a videódat, még akkor is benyújthat követelést ellened.

2016. márc. 15. 18:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Eshigy tudom kideríteni ,Hogy az adott elő ado globálisan letiltotta e a zenéje felhasználását?
2016. márc. 15. 18:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Alapvetően senkinek a művét nem használhatod fel, úgyhogy inkább ne arra játssz hogy hátha nem tiltják le. Folyamatosan jogsértő csatornákat egy idő után felfüggesztenek, tartalmát törlik.
2016. márc. 15. 18:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Kockáztatok :D egy parodiahoz kene de azt hogyan keget megudni hogy a zene szerzője globálisan letiltotta e a zenej felhasználását?
2016. márc. 15. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt úgy konkrétan sehonnan nem lehet megtudni.

A zeneszámok többségé alapból szerzői jogvédelem alatt áll, és ezeket nem használhatod fel a videóid alatt.

Azt külön szokták jelezni, ha valami szabadon terjeszthető.

Például itt van ez az oldal: [link]

Innen bármelyik számot letöltheted, és berakhatod a videód alá.

Viszont a számok letöltésnél figyelj a jelölésekre.

Például van olyan, ahol a videódban meg kell nevezned az előadó nevét, és a szám címét, de van olyan is, amit kereskedelmi célkora nem használhatsz. Ilyen eset amikor például pénzed származik a feltöltött videóidból.

2016. márc. 15. 19:26
 6/6 A kérdező kommentje:
értem köszi
2016. márc. 15. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!