Miért kaptam szerzői jogi figyelmeztetést a YouTube-tól?
Lényeg, hogy a csatornámra fel szoktam pakolni a városomat érintő híradó-részleteket. Természetesen mindig feltüntetve a forrást, és hogy az adott felvétel XY kft/zrt tulajdona - aki az adott csatornát üzemelteti, ahol a híradó ment.
Már több mint 50 videó kint van, tegnap azzal fogadott a YT hogy szerőzi jogi figyelmeztetésben van részem, és leszedtek 2 videót. Na ilyen már volt, kiírta, hogy a "videód világszerte letiltásra került mert az XY anyagát tartalmazza" - Tiszta sor, töröltem és újra "teljes értékű" lett a fiókom. De most akkor mi van? Mi a különbség?
Ez amúgy egy 1998-as híradó részlet, amit még 2006-ban tettem fel.
A forrásmegjelölés csak kiskapu, amúgy nem veszi le rólad a felelősséget. Ha a jogtulajdonos úgy dönt hogy az ő tartalma nem terjeszthető, akkor le fogják tiltani a videódat.
Másokét is, mint látod a te videód is 10 évig békén volt hagyva, a több száz másik csatorna és tiltott feltöltése is idővel le lesz szedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!