Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha gmailen google drive-al...

Ha gmailen google drive-al küldök el valamit, azt mások is láthatják?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm küldött nekem egy videót. Azt mondta, hogy csak google drive-al tudja elküldeni, mert a mérete meghaladja a 25 MB-ot. Kaptam e-mailbe egy fájlt. Rákattintottam, és ezt írta ki: "Jogosultságra van szüksége. Hozzáférést szeretne? Írjon a tulajdonosnak, vagy váltson egy jogosultságokkal rendelkező fiókra!"

Rákattintottam arra, hogy "jogosultság kérése", és ezt írta ki: "Hozzáférési kérelmét elküldtük. Ha az elem tulajdonosa jóváhagyja kérését, arról e-mailben kap értesítést." Az ismerősöm megkapta az értesítést, és elfogadta. Ezután kaptam egy e-mailt, amiben már meg tudtam nyitni a videót, de az állt az e-mailben, hogy "XY megosztotta a következő videót". Ez csak azt jelenti, hogy velem osztotta meg? Szóval mások nem láthatják?

2016. febr. 28. 14:22
 1/4 anonim ***** válasza:

igen

vagyis nem: másik is láthatják, akik ugyanígy átmennek az ismerősöd jóváhagyási procedúráján.

2016. febr. 28. 14:29
 2/4 A kérdező kommentje:
És ez a jóváhagyás csak erre az egy videóra vonatkozik, vagy az ismerős összes google drive fájljára? Szóval ha másnak is küldd így videót, de másik videót, akkor az csak arra a videóra vonatkozik? Tehát akinek engedélyezte a hozzáférést, az nem fogja látni a többi google drive fájlját?
2016. febr. 28. 14:41
 3/4 Lajos54 ***** válasza:

Ez olyan, mint a mozijegy. Amelyik előadásra szól, azt nézheted meg vele, nem az összes filmet abban a moziban.

(annyi a különbség, hogy amíg érvényes a hozzáférésed, addig többször is megnézheted a videót)

2016. febr. 29. 11:58
 4/4 colonel48 ***** válasza:
Igen, a küldeményt megtekintheti (és lementheti) mindenki, aki a link birtokába jut. A küldő személy határozza meg, hogy kivel osztja meg a küldendő anyagot. Ez lehet egy, vagy akár több személy is.
2016. márc. 1. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!