Ti tároltok adatokat felhőben? (pl. Google Drive)
Még szép, azért vannak. :) Viszont ha nem akarod hogy a felhő szolgáltatója megnézze az adataidat, akkor érdemes valamilyen lokális titkosítást alkalmazni. (pl.: pgp, encfs, ilyesmik)
Tipikusan mentésnek jó, pótolhatatlan adatoknak, családi képek, dokumentumok, hasonlóak.
Mindenki használ felhőt, legfeljebb nem tud róla.
Sok alkalmazás használ már felhőt. Pl. a g-mail, steam, és kb. az összes netes játék.
Mennyire biztonságos, hogy szétszedi az adataidat valami cafatokra, és különböző helyekre küldi el, majd onnan teszi össze ha kell? Annyira van veszélyben az adatod, amennyire érdekli a világ vezető hatalmát, vagy épp Orbán Viktort, hogy TE konkrétan mit ettél reggelire.
nem a leolvasási biztonságra gondolok.
hanem hogy mekkora az esélye hogy megsemmisül?
nem hiszem hogy bárki visszaálhetne azzal ha megszerzi a videót, amint 10 évvel ezelött a kisgyerekeimmel pancsoltam a balatonban.
de engem érézkenyen érintene ha oda feltölteném, majd megsemmisülne.
jó azt tudom hogy semmi se elpusztíthatatlanan, ez nem újdonság, nem is ez a kérdés, hanem hogy MENNYIRE BIZTONSÁGOS,mi kell ahhoz h a felhő elpusztuljon?
merthogy egy dvd vagy pendrive se az igazi...
Biztonságosabb mint a DVD.
Mivel több részre szedi az adatokat, és ismétel is, így több helyen, van meg többször az összes adat.
Valamint ha el is veszik akkor olyan kis mértékben, hogy azt egy algoritmus még helyre állítja.
szoszo. meg kéne semmisüljön a földön az összes komolyabb szerverállomás a jelentős adatvesztéshez. Esélyes, hogy ekkor megsemmisülne a gépeden lévő adat is, de még talán a net is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!