Ti rá mernétek menteni a hard drive-otok tartalmát a Google Drive-ra?
Biztonsági mentést akarok csinálni, jó néhánygiga adatomról. Ezek kozott vannak személyes dolgok is, videók,fotók.. Kétlépcsős aonosítás be van kapcs.
Mennyire biznátok rá a google-ra az adataitokat? Értem ezt biztonsági szempontból /esetlenes feltorés, vagy netán vmi hiba miatt eltűnnek az adatok/. Illetve azon is dilemmázok hogy végul is egy kulfoldi szerverre toltok fel mindent ahol végul s az nézi meg - belsős emberek, v biztonsagi szervek - aki csak akarja. Meg onhatalmúlag is torolhetnek elvileg.
/bocsi az ekezetekert, billenytűproblémák vannak/
Hát... én már csak azért se mert google mindenbe bele néz.
Meg a netett is nyúzni kéne vele, egyszer fel ami jóval gyengébb mint a letőltés...
Én egy külön merevlemezt vettem erre a célra ami élete 90% -át a fiókba tölti. :-)
Lokális titkosítással bármit lehet, én céges adatok biztonsági mentését is felhőbe (Copy eddig, most váltok hubic-ra) mentem, semmivel nem nagyobb probléma mint bármi más hely. A cég nyilván ki kell adja harmadik félnek, vagy akár bele is nézhet, de csak a kódolt adatokat látja.
Ha meg a PGP-t feltörik, akkor már úgyis mindegy.
#4: igen a google is titkosítja, de meg van neki a titkosító kulcs, mert ha nem lenne akkor nem tudná online vissza alakítani.
Így marad a titkosítás házilag.
(de a többi szolgáltató se jobb, mind azt mondja hogy titkosítva van, de azt ... ha ott van mellette a vissza alakításhoz szükséges kulcsok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!