Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ti rá mernétek menteni a hard...

Ti rá mernétek menteni a hard drive-otok tartalmát a Google Drive-ra?

Figyelt kérdés

Biztonsági mentést akarok csinálni, jó néhánygiga adatomról. Ezek kozott vannak személyes dolgok is, videók,fotók.. Kétlépcsős aonosítás be van kapcs.

Mennyire biznátok rá a google-ra az adataitokat? Értem ezt biztonsági szempontból /esetlenes feltorés, vagy netán vmi hiba miatt eltűnnek az adatok/. Illetve azon is dilemmázok hogy végul is egy kulfoldi szerverre toltok fel mindent ahol végul s az nézi meg - belsős emberek, v biztonsagi szervek - aki csak akarja. Meg onhatalmúlag is torolhetnek elvileg.

/bocsi az ekezetekert, billenytűproblémák vannak/

2016. febr. 9. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát... én már csak azért se mert google mindenbe bele néz.

Meg a netett is nyúzni kéne vele, egyszer fel ami jóval gyengébb mint a letőltés...

Én egy külön merevlemezt vettem erre a célra ami élete 90% -át a fiókba tölti. :-)

2016. febr. 9. 21:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Sokkal egyszerűbb ha veszel egy másik HDD-t erre a célra vagy csinálsz egy új partíciót amire rámented az adatokat.A drive-ra először fel kell tölteni,utána le is ami időigényesebb,én mondjuk a Google-ban jobban megbízok mint az MS-ben meg nem sokat tudnának kezdeni mondjuk a családi fotókkal...
2016. febr. 9. 21:56
 3/10 anonim válasza:
Én még a bevásárló listámat se tölteném fel ezekre a "felhő" alapú szarokra. Az meg külön ellenszenves, ahogy a Google szinte észrevétlenül behálózza a júzereket. Rosszabb mint a faszbúk. Szóval nekem eszem ágában sem lenne.
2016. febr. 9. 22:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Azért a Google megfelelt egypár auditnak:

[link]

De ha annyira félted az adataidat:

1. titkosítsd (bár elvileg a Google titkosítja) - erre vannak programok - mint például:

[link]

2. ne csak egy helyen tárold az adataid, használj más szolgáltatást/megoldást is

2016. febr. 9. 22:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Lokális titkosítással bármit lehet, én céges adatok biztonsági mentését is felhőbe (Copy eddig, most váltok hubic-ra) mentem, semmivel nem nagyobb probléma mint bármi más hely. A cég nyilván ki kell adja harmadik félnek, vagy akár bele is nézhet, de csak a kódolt adatokat látja.

Ha meg a PGP-t feltörik, akkor már úgyis mindegy.

2016. febr. 10. 09:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Mivel nem vagyok paranoiás összeesküvés-elméleteket dédelgető idióta, mindent feltöltök mindenhová.
2016. febr. 10. 11:34
 7/10 A kérdező kommentje:
ó értem, oszi a válaszokat. ha már a kuldő merevlemez mellett dontok, akkor megkérdem, hogy melyik legmegbízhatóbb márka - jó tudom rengetegen kérdezték már ezt, de én nagyon nem vagyok képben ezekben
2016. febr. 10. 11:35
 8/10 anonim válasza:
7: Ami engem illet, én WD meghajtókat használok már jó ideje (nemcsak külsőnek) és csak jó tapasztalataim vannak vele.
2016. febr. 10. 12:07
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!!
2016. febr. 11. 20:15
 10/10 anonim ***** válasza:

#4: igen a google is titkosítja, de meg van neki a titkosító kulcs, mert ha nem lenne akkor nem tudná online vissza alakítani.

Így marad a titkosítás házilag.

(de a többi szolgáltató se jobb, mind azt mondja hogy titkosítva van, de azt ... ha ott van mellette a vissza alakításhoz szükséges kulcsok)

2016. febr. 12. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!