Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Brutálisan lassítja a Firefox...

Brutálisan lassítja a Firefox a gépemet, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tudom kézenfekvő a válasz, hogy töröljem le és tegyek fel másik böngészőt, de a többi pont ugyanilyen lassú, vagy másban rossz.

Kipróbáltam már mindent, ami létezik. Töröltem egy csomó kedvencet, rendszeresen takarítom a cache-t, letiltottam a Flash automatikus futtatását, a hardveres gyorsítást (vagy mit) úgyszintén, már újra is telepítettem párszor, amúgy is rendszeresen frissíti magát... és egyszerűen semmi nem történik, kibírhatatlanul lassú.

A netkapcsolat szuper gyors, a wifi erőssége jó, szóval nem azzal van a baj.

Egyetlen kiegészítő, ami telepítve van, az az AdBlocker, azt azért szeretném meghagyni.

A feladatkezelőt mikor megnyitom, mindig azt látom, hogy a fizikai memória 77%, miközben én magam csak a Firefoxot használom... mellette még a utorrent meg a Stickynotes van megnyitva, de azok együtt használnak tizedannyi memóriát mint a FF. Most konkrétan a böngésző több mint 200000K-t használ, úgy hogy ez az egy lap van megnyitva rajta...

Ötlet, hogy mi a jó eget csináljak még? :D

2016. febr. 23. 17:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Valami más baj is lehet ott!

[link]

2016. febr. 23. 17:38
 2/11 anonim ***** válasza:

200 giga memoriat? Szerintem ellenorizd ujra a mertekegysegeket.

200 megabajt mar realis, bovitsd a tarhelyed.

2016. febr. 23. 17:53
 3/11 A kérdező kommentje:

Most megnyitottam újra a feladatkezelőt, 2 lap van nyitva, ezt írja:

Memória (személyes munkakészlet): 326 784 K

És még mindig 77% a fizikai memória.

VISZONT! Visszaállítottam a Firefox Refresh-sel és fél éve nem volt ilyen gyors :D Igaz, az előző megoldások is gyorsították úgy 1 napig, aztán maradt minden a régiben... mindenesetre ezt lekopogom és imádkozom érte, hogy hétvégére ne legyen megint dög lassú.

2016. febr. 23. 18:14
 4/11 anonim válasza:
Szerintem először törölni kell a gépről minden feleslegeset, utána kipróbálni, van e változás. Ömagában a Firefox nem lassít ennyire. Én is használom, még soha nem volt vele bajom.
2016. febr. 24. 18:18
 5/11 A kérdező kommentje:

Töröltem már mindent a gépről, amit csak lehet.

Amúgy az AdBlocker eltávolítása után meglepően gyors lett, nem gondoltam volna, hogy 1 kiegészítő így hazavágja... így sajnos maradnak a reklámok.

2016. febr. 25. 17:57
 6/11 anonim ***** válasza:

Milyen géped van ?

Adblock néha valóban több memóriát felemészt mint maga a a browser és a reklámok együttvéve , de ez a memóriahasználat valószínűleg irreális.

A firefoxból pár évvel ezelőtt nekem is elegem lett , de nem a lassúság , hanem a bugok miatt , rátaláltam az Iceweaselre , ami megoldotta az összes problémát , úgy hogy közben ff alapú. Ez viszont sajnos a legtöbb user számára nem opció , mert csak linuxra van , de lehet próbálkozni az icedragon-al is , tud mindent amit a ff.

2016. febr. 25. 18:03
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi, megnézem majd ezt az Icedragon-t.

Sajnos nem mai a gép, már többször feltettem vele kapcsolatban hasonló kérdéseket :D

2011-ben vettem, idén lesz 5 éves. Dell Inspiron N5110 laptop, 2014-ben volt szervizelve.

A rendszerről: Windows 7 Home Premium 64-bit SP1, Intel Core i3-2310M CPU @ 2 GHz, 4,0 GB RAM, Intel HD Graphics 3000.

Írta már itt valaki, hogy gyengusz ez a teljesítmény, de hát istenem, egyrészt alig használom valamire (Firefox+utorrent+Word amik gyakran futnak rajta, néha vlc), másrészt nincs 200ezer forintom egy új laptopra. És tavaly nyárig semmi gond nem volt a teljesítményével.

Amúgy mindent megpróbáltam már ami létezik, egyedül a Windowst nem raktam még újra, de lehet most már az lesz...

2016. febr. 26. 21:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Ja amúgy most megint fagyogat, így 3 nappal a reset után... szuper, nem? :D Áhh mindegy is, újrarakom a rendszert, aztán utánam a vízözön.
2016. febr. 26. 22:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Na fel is raktam az IceDragont, a fizikai memóriahasználat már csak 37%!!! Könyörgöm maradjon is így :D Köszi a tippet!
2016. febr. 26. 22:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez kb egy 10 éves gépnél lenne reális amiben kb 512 m ram van.

Az én asztali gépem sem jobb ,ugyanígy 2011-es , és gyors az iceweasel (próbáltam eredeti ff-ot az is gyors volt) néhány gyengébb játék is jól fut rajta. Azt sem hinném , hogy csak az operációs rendszerem miatt (Debian) lenne ez így , lehet , hogy merevlemezproblémáid vannak , mert akkor szokott lenni nagy lassulás.

2016. febr. 26. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!