Brutálisan lassítja a Firefox a gépemet, mit csináljak?
Tudom kézenfekvő a válasz, hogy töröljem le és tegyek fel másik böngészőt, de a többi pont ugyanilyen lassú, vagy másban rossz.
Kipróbáltam már mindent, ami létezik. Töröltem egy csomó kedvencet, rendszeresen takarítom a cache-t, letiltottam a Flash automatikus futtatását, a hardveres gyorsítást (vagy mit) úgyszintén, már újra is telepítettem párszor, amúgy is rendszeresen frissíti magát... és egyszerűen semmi nem történik, kibírhatatlanul lassú.
A netkapcsolat szuper gyors, a wifi erőssége jó, szóval nem azzal van a baj.
Egyetlen kiegészítő, ami telepítve van, az az AdBlocker, azt azért szeretném meghagyni.
A feladatkezelőt mikor megnyitom, mindig azt látom, hogy a fizikai memória 77%, miközben én magam csak a Firefoxot használom... mellette még a utorrent meg a Stickynotes van megnyitva, de azok együtt használnak tizedannyi memóriát mint a FF. Most konkrétan a böngésző több mint 200000K-t használ, úgy hogy ez az egy lap van megnyitva rajta...
Ötlet, hogy mi a jó eget csináljak még? :D
Valami más baj is lehet ott!
200 giga memoriat? Szerintem ellenorizd ujra a mertekegysegeket.
200 megabajt mar realis, bovitsd a tarhelyed.
Most megnyitottam újra a feladatkezelőt, 2 lap van nyitva, ezt írja:
Memória (személyes munkakészlet): 326 784 K
És még mindig 77% a fizikai memória.
VISZONT! Visszaállítottam a Firefox Refresh-sel és fél éve nem volt ilyen gyors :D Igaz, az előző megoldások is gyorsították úgy 1 napig, aztán maradt minden a régiben... mindenesetre ezt lekopogom és imádkozom érte, hogy hétvégére ne legyen megint dög lassú.
Töröltem már mindent a gépről, amit csak lehet.
Amúgy az AdBlocker eltávolítása után meglepően gyors lett, nem gondoltam volna, hogy 1 kiegészítő így hazavágja... így sajnos maradnak a reklámok.
Milyen géped van ?
Adblock néha valóban több memóriát felemészt mint maga a a browser és a reklámok együttvéve , de ez a memóriahasználat valószínűleg irreális.
A firefoxból pár évvel ezelőtt nekem is elegem lett , de nem a lassúság , hanem a bugok miatt , rátaláltam az Iceweaselre , ami megoldotta az összes problémát , úgy hogy közben ff alapú. Ez viszont sajnos a legtöbb user számára nem opció , mert csak linuxra van , de lehet próbálkozni az icedragon-al is , tud mindent amit a ff.
Köszi, megnézem majd ezt az Icedragon-t.
Sajnos nem mai a gép, már többször feltettem vele kapcsolatban hasonló kérdéseket :D
2011-ben vettem, idén lesz 5 éves. Dell Inspiron N5110 laptop, 2014-ben volt szervizelve.
A rendszerről: Windows 7 Home Premium 64-bit SP1, Intel Core i3-2310M CPU @ 2 GHz, 4,0 GB RAM, Intel HD Graphics 3000.
Írta már itt valaki, hogy gyengusz ez a teljesítmény, de hát istenem, egyrészt alig használom valamire (Firefox+utorrent+Word amik gyakran futnak rajta, néha vlc), másrészt nincs 200ezer forintom egy új laptopra. És tavaly nyárig semmi gond nem volt a teljesítményével.
Amúgy mindent megpróbáltam már ami létezik, egyedül a Windowst nem raktam még újra, de lehet most már az lesz...
Ez kb egy 10 éves gépnél lenne reális amiben kb 512 m ram van.
Az én asztali gépem sem jobb ,ugyanígy 2011-es , és gyors az iceweasel (próbáltam eredeti ff-ot az is gyors volt) néhány gyengébb játék is jól fut rajta. Azt sem hinném , hogy csak az operációs rendszerem miatt (Debian) lenne ez így , lehet , hogy merevlemezproblémáid vannak , mert akkor szokott lenni nagy lassulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!