Vettem egy új wifit, de nem akar jó lenni. Miért?
Kicserélem a régivel, aztán csatlakozok a wifire, az odáig oké, de felkiáltó jeles a wifi jele és azt írja h a gépem tudott csatlakozni a wifire de a wifi nem tudott az internetre...... Indítottam hibakaresést, de semmi
A wifivel csatlakoztam az ip szerinti szerverre vagy mire, és ott a kiskönyve szerint valami MAC Clont kellett másolni h megszűnjön a hiba , de semmi még mindig.... A másik a könyve szerint h az ip címénél az utolsó elôtti paraméterét kell átírni, de kb 5-6 variálciót kipróbáltam, de semmi........
Digi netem van.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Az internet szolgáltatód hívd fel telefonon.
Mert az új WIFI-dnek új MAC száma van és az a szolgáltató szervere számára illegális addig, míg be nem jelented és akkor kapsz egy új jelszót is.
Ugyan azt történik, ha nem használsz WIFI-t hanem csak közvetlenül a MODEM után csatlakoztatod a számítógépedet, mivel a sz.gépednek is más a MAC száma.
Magyarul, újból regisztráltatnod kell telefonon az internet szolgáltatónál önmagad.
(ez a Te érdekedben történik).
Ilyenkor megfognak kérdezni ilyenek, hogy anyja neve? Születési adataid, esetleg igazolvány számod. Ezeket készítsd ki mielőtt a NET szolgáltatódat felhívod.
Én is jártam már így. Csak ezért tudom ;)
A paradox az egészben, hogy ezt az üzenetet hogyan olvasod el? Ha nincs otthon neted.
A szomszéd számítógépén? Vagy a mobilodon?
Ha Digi, van egyáltalán modem?
Ismerősömnél is Digi van, nála nincs modem, csak egy kábel-vég.
A router beállításakor felhasználónevet és jelszót kell beírni. Nem ilyen gond lehet?
#1 lemaradt 15 évvel ezelőtt. A MAC klónozás manapság teljesen felesleges.
Digitől pontosan melyik csomag. Ahogy már kérdezték, van modem?
G.
Tudom, hogy már régi a kérdés, de hasonló cipőben jártam.
Leírom, hogy más ne járjon így.
Pc-m volt, közvetlenül bele ment a net kábel amiben be volt állítva az ip cím, hálózati maszk, átjáró stb.
Nos vettem laptopot, okos mobilt kellett a wifi, vettem egy routert, amin beállítottam ugyanezeket a paramétereket. Összedugtam a dolgokat ahogy kell éd nem, hogy nem ment WIFI, de leblokkolta az egész internetet, mivel PC-n és a routeren is be volt írva az Ip és ütközés miatt letiltotta a netet.
Felhívtam szollgálltatót, s mondák, hogy mi miatt van, és hogy pc-n kapcsoljam automatára a hálózati címet. És ha akarom vigyem be a routertt ők beállítják rajta amit kell.
Mivel nem meszire kellett, így bevittem, s nekem már itthon csak a wifi jelszóval kellett foglalkoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!