Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől lehet hogy a laptopom...

Mitől lehet hogy a laptopom csak 20Mbps sebességet fog az 50Mbps helyet?

Figyelt kérdés

A modem össze van kötve egy routerral(Asus RT-AC51U) és rádióvevősen nem veszi az 50-es sebességet de még kábelon is 35Mbps jön át. HP pavilion dv51120eh gépen van. Így nem tudom használni az 5megás letöltést. valaki tud segíteni hogy mi lehet a gond? Próbáltam már sok mindent pl. modemet reseteltem,routert is,megnéztem a beállításokat minden jó. Most már csak azon vagyok h a laptoppal lesz a gond.

köszönöm előre is a segítséget!

2016. jan. 22. 23:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Akár a router is lehet a gond, esetleg drivert kell frissíteni. A sebesség mérő oldal ne magyar legyen, mert mind használhatatlan.
2016. jan. 22. 23:18
 2/4 Turismo ***** válasza:
Én először is a modembe csatlakoznék egy UTP kábellel és ott mérnék egy sebességet. Valószínűleg lehet, hogy a hálózat sem tudja teljesíteni az elvárt sebességet, amiről éppen nem Te tehetsz, de mindenképpen végezni kellene több speedtestet. Megnézni esetleg egy másik számítógéppel is. Ha a modemen tudja teljesíteni az elvárt sebességet, akkor utána lehet gondolkodni a többin. Egyébként nem mindegy, hogy a routeren is, hogy milyen típusúra van beállítva a csatorna mód (b,g,n, stb), és lehet, hogy a laptopod sem tudja fogni. Meg kellene majd nézni egy másik UTP kábellel is, hogy azzal mi újság van, mert nagyon sok tényezője van ennek. Próbáld meg még azt, hogy veszel egy usb-s wifi kártyát, ami már tudja teljesíteni az elvárt sebességet. Ennyi jutott most így hirtelen eszembe, remélem tudtam segíteni, vagy egy gondolatmenetet elindítani. :) Ja igen még annyit, hogy esetleg driverfrissítés, de nem hiszem, hogy ez lesz a probléma.. :)
2016. jan. 23. 08:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Modem kiadja a sebességet azt néztem. Megnéztem tableton is ott 35Mbps jön át. Van egy öregebb gépem ott viszont megint csak 20Mbps jön át. www.speedtest.net használom mérőnek.

Laptopra kábelról is 35Mbs jön ki ezt is megvizsgáltam már.

Routert meg most vettem és a boltos ezt ajánlotta hogy ezzel tuti h jó lesz. Csak a routeron már nem tudom mit állítsak át ha ott lenne gond.

2016. jan. 24. 13:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Laptopon frissítettem a drivert is azt elfelejtettem írni.
2016. jan. 24. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!