Lassú a netem mit tegyek?
Sajnos semmi konkrétat nem tudok mondani, ami megoldaná a helyzeted, amit biztosan megtehetsz, hogy felhívod a szolgáltatód és reklamálsz a garantált sávszélesség alatti sebességek miatt.
G.
Ez volt az utolsó tesztem.
Hát elég siralmas a ping nem tudom, hogy miért jó gondolom mert elég közel van a szerver amire mértem.
Kedves kérdező,
végezz már el egy mérést (minden jellegű hálózati forgalmat, torrentet, le- és feltöltést állíts le) a speedtest.net oldalán és a kapott eredmény címét (vagy egy képernyőképet) linkelj már be nekünk!
Illetve PONTOSAN melyik csomagról ( [link] ) van szó, mert itt hallottunk 5100 Ft-ról, 5-6 Mbps letöltési sebességről, "500 kb/s azaz 5 Mbps"-ról (ami nem igaz), 880 kbps-ról,...
Ez nem hozza az 5 megabitet, tehát ha valóban annyi a garantált, akkor reklamálhatsz. A ping miatt nem tudsz, mert az teljesen jó.
G.
Kedves 14. WDSL 10240 ez van nekünk de mi olcsóbban kapjuk mert már a kezdetek óta náluk vagyunk.
Fentebb már belinkeltem a speedtest-es mérésemet.
Annál gyorsabban nem is jön majd csak olyan 9óra után amit a kérdésbe is leírtam. Szóval nálunk nem lehet hiba mert akkor este is lassú lenne.
Megabit, nem Megabájt, ezt azért fontos tisztázni :)
Figyelj, lehet a tűzfalad blokkolja, vagy a gépen van kártékony alkalmazás.
Csinálj egy traceroute-ot a command promptban, hogy milyen válaszidőket kapsz ott. Pl.: tracert www.index.hu
Ha valamelyiknél kiugró időablakok lesznek, akkor ott a bibi.
Újratelepítést próbáltad már?
Wifi kártyával/csippel kapcsolódsz a hálózatra, vagy a routerbe vezetékes módon megy be a géped?
Ez meg milyen szolgáltató? :O
Szerintem ha lejár a hűségidő és más szolgáltató (Telekom, UPC) is elérhető a kiörnyéken, akkor váltsatok inkább valami normális csomagra, mert 5k-ért sokkal jobb is van, ahol nem csak a garantált sebesség az általános...
" Ez meg milyen szolgáltató? :O "
Helyi vállalkozók által épített, fix telepítésű, földfelszíni, mikrohullámú.
Ahova nem ér el a multinacionális nagyvállalat kábele (mert kevés profit realizálható), ott a helyi vállalkozók próbálnak meg netet csiholni. Mivel az állam nem támogatja őket (mert ők nem ülnek közel a tűzhöz, nem korrumpálják a politikusokat), így kénytelenek mindent maguk kiépíteni, ezért lassabb és drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!