Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan állítsam be a routert?

Hogyan állítsam be a routert?

Figyelt kérdés

vettem egy Tenda routert és nem tudom pontosan hogyan kell megcsinálni..

összekötöttem a gépet a lan1-el a modemet pedig a wannal..

aztán beléptem a Tenda admin oldalára.. és ott nem tudom mit kéne még csinálni

lehet rá csatlakozni meg minden de nincs net..

először a dhcp-t adtam meg mert incs felhasználónevem meg jelszóm :)

2015. dec. 24. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Mivel nem írtál pontos típust, keresgélj itt:

[link]

2015. dec. 24. 13:14
 2/4 A kérdező kommentje:

bocsánat..

[link]

2015. dec. 24. 13:17
 3/4 anonim válasza:

Ha betudtál lépni az admin oldalra, onnan már csak pár kattintás.

A legegyszerűbben úgy tudod megcsinálni (nem kell dhcp-t állítgatni bájdöwéj), hogy a menüpontok között keresel egy 'quick setup' vagy hasonlót ez a legtöbb modem esetében elérhető. Ha nincs, akkor 'Wan service' jellegű dolgokat keresel, tehát ahol felhasználónevet/jelszót, PPPOE-t ilyesmit meglehet adni.

Innentől a beállítás eltérő lehet függően attól, hogy koaxról,adsl-ről, vagy miről csatlakozol.

Ha koaxos kábel jön, akkor 'Dynamic IP' keresel, ha adsl-ről akkor PPPOE-t. Utóbbinál lennie kell egy felhasználó név + jelszó párosnak, és telefon vonalról jön nem koax kábelről.

Koax esetén nincsen felhasználónév és jelszó.

Ha felhasználónevet és jelszót még nem kaptál, akkor szerződésben leírtak szerint gondolom majd kapsz (ha nem koaxról beszélünk), egyéb esetben ügyfélszolgálaton érdeklődhetsz.

De magát az ügyfélszolgálati szervizt nem javasolnám, mert tonna számra találsz leírást itt neten router beállításhoz, másrészt 72 órán belül és igen magas óradíjjal dolgoznak.

Ha a helyedben lennék, a legkézenfekvőbb az lenne, hogy a routert kikötve a rendszerből megnézném milyen beállításaim vannak, működik-e egyáltalán és ha igen, akkor a fentieket figyelembe véve kezdenék neki a beállításnak.

Remélem segítettem,

Merry missmöss:)).

2015. dec. 24. 13:21
 4/4 anonim válasza:

Előző vagyok, most láttam hogy írtál router típust is.

Itt megtalálsz mindent amire szükséged van.

'2.4 Quick Internet Connection Setup' 12. oldal.

[link]

2015. dec. 24. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!