Vettem egy új routert, de nem tudom beélesíteni, tudnátok ebben segíteni SOS?
#9: Azt nem mondtad. Arra gondoltam azért vetted mert gyenge a jel a D-Link -nek. És ezt akarod másik routernek.
Akkor kezdjük elölről. A Huawei milyen modem, ADSL? Mi a típusa?
Ez egy sima optikai modem.
Ami fontos hogy a routert mindenképp a LAN1-be csatlakoztasd. A többi port IPTV-hez van.
Szóval rákötöd a LAN1-re a TP-Link routert, majd a TP-Link bármelyik LAN csatlakozójára rákötsz egy gépet.
Ezen a gépen begépeled a böngészőbe hogy 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 . Egyiknek működnie kell.
A felhasználónév, jelszó, amit kérni fog az admin/admin vagy admin/password. Ha egyik sem jó, megnézed mi van a router aljára írva.
Nos mivel az új TP-Link routerken már egy új kinézetű kezelőfelület van, így most meg kell kérdeznem hogy mi a TP-Link pontos típusa?
Jó, ez még egy régebbi típusú router.
Ha meg tudtad nyitni böngészőből a kezelőfelületet, akkor a bal oldali menüben kattints a Quick Setupra. Itt next, majd válaszd az Auto-Detectet.
Valószínűleg PPPoE lesz, szóval ha sikeresen észlelte a router a kapcsolatot, akkor írd be a szerződésen szereplő felhasználónevet, és jelszót.
Majd next. Itt a Wireless Security résznél jelöld be hogy "WPA-PSK/WPA2-PSK". Írj be egy jelszót, next, és elvileg készen is vagy.
Keress valakit, aki ért hozzá és beállítja személyesen, mert így az életben nem lesz beüzemelve az a router!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!