Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vettem egy új routert, de nem...

Vettem egy új routert, de nem tudom beélesíteni, tudnátok ebben segíteni SOS?

Figyelt kérdés
Most egy D-Link DIR300-as routerünk van,ami egy Huawei modemhez csatlakozik.A router csak be van dugva a konnektorba,a másik kábel pedig az internet feliratú lukból megy a LAN1-be.Az új router egy TP-Link nevű és nem tudom,mit mihez kell csatlakoztatni,hogy jó legyen.Segítsetek légyszi!

2015. dec. 11. 10:29
1 2 3
 11/21 P.O.C. ***** válasza:

#9: Azt nem mondtad. Arra gondoltam azért vetted mert gyenge a jel a D-Link -nek. És ezt akarod másik routernek.

Akkor kezdjük elölről. A Huawei milyen modem, ADSL? Mi a típusa?

2015. dec. 11. 18:20
 12/21 A kérdező kommentje:
Optikai kábel van egyébként.Értem én amit írsz,csak azt nem,hogy hogyan menjek fel a netre beállítani az új rotert,ha az csak a régi routerrel működik?
2015. dec. 11. 18:21
 13/21 anonim ***** válasza:
Mi a Huawei eszköz pontos típusa?
2015. dec. 11. 18:23
 14/21 A kérdező kommentje:
Huawei EchoLife HG850A
2015. dec. 11. 18:59
 15/21 anonim ***** válasza:

Ez egy sima optikai modem.

Ami fontos hogy a routert mindenképp a LAN1-be csatlakoztasd. A többi port IPTV-hez van.

Szóval rákötöd a LAN1-re a TP-Link routert, majd a TP-Link bármelyik LAN csatlakozójára rákötsz egy gépet.

Ezen a gépen begépeled a böngészőbe hogy 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 . Egyiknek működnie kell.

A felhasználónév, jelszó, amit kérni fog az admin/admin vagy admin/password. Ha egyik sem jó, megnézed mi van a router aljára írva.

Nos mivel az új TP-Link routerken már egy új kinézetű kezelőfelület van, így most meg kell kérdeznem hogy mi a TP-Link pontos típusa?

2015. dec. 11. 19:09
 16/21 anonim ***** válasza:
U.i.: Esetleg készíthetsz egy print screent ( képernyőképet ) is majd a router kezelőfelületéről hogy egyértelmű legyen minden.
2015. dec. 11. 19:12
 17/21 A kérdező kommentje:
TL-WR841N a típusa.Ja és ha fel akartam menni a PPPOE csatlakozással a netre, kijött a 651-es hibakód.
2015. dec. 11. 19:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Jó, ez még egy régebbi típusú router.

Ha meg tudtad nyitni böngészőből a kezelőfelületet, akkor a bal oldali menüben kattints a Quick Setupra. Itt next, majd válaszd az Auto-Detectet.

Valószínűleg PPPoE lesz, szóval ha sikeresen észlelte a router a kapcsolatot, akkor írd be a szerződésen szereplő felhasználónevet, és jelszót.

Majd next. Itt a Wireless Security résznél jelöld be hogy "WPA-PSK/WPA2-PSK". Írj be egy jelszót, next, és elvileg készen is vagy.

2015. dec. 11. 19:20
 19/21 A kérdező kommentje:
Elnézést azért,hogy így eltűntem,de sajnos nem sikerült behozni továbbra sem a router kezelőfelületét.Addig sajnos nem tudom megcsinálni a lépéseket.Netem meg nem volt.Most kábelen vagyok. :(
2015. dec. 12. 16:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Keress valakit, aki ért hozzá és beállítja személyesen, mert így az életben nem lesz beüzemelve az a router!

G.

2015. dec. 12. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!