Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vettem egy új routert, de nem...

Vettem egy új routert, de nem tudom beélesíteni, tudnátok ebben segíteni SOS?

Figyelt kérdés
Most egy D-Link DIR300-as routerünk van,ami egy Huawei modemhez csatlakozik.A router csak be van dugva a konnektorba,a másik kábel pedig az internet feliratú lukból megy a LAN1-be.Az új router egy TP-Link nevű és nem tudom,mit mihez kell csatlakoztatni,hogy jó legyen.Segítsetek légyszi!

2015. dec. 11. 10:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Biztos adtak hozzá egy szép magyar leírást. olvasd el!
2015. dec. 11. 11:06
 2/21 A kérdező kommentje:

Ezért kár volt ideírnod.

Van hozzá leírás nyilván,sőt rajz is,de van 1 kábel,ami pluszban van hozzá,azt kellene összekötni a géppel,de nálunk nincs asztali gép,minden wifiről megy.Ha ezt a lépést kihagyom(sőt még ha bedugom a laptop-ba),akkor sincs net és nem engedi a továbblépést a telepítő CD-nél.

2015. dec. 11. 11:29
 3/21 anonim ***** válasza:

A CD-t dobd el!

[link]

G.

2015. dec. 11. 11:51
 4/21 anonim válasza:
Jah a CD-re semmi szükség. Ám a youtubeon is találsz vidike ahol részletesen mindent megtekinthetsz
2015. dec. 11. 12:02
 5/21 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha mondjuk DSL internetről van szó (Huawei modemből erre tippelnék), akkor a DSL kapcsolatot (PPPoE kapcsolat) be kell állítani, ahhoz kell egy felhasználónév és egy jelszó (internet szerződésen rajta van).
2015. dec. 11. 13:14
 6/21 anonim ***** válasza:

"Ha mondjuk DSL internetről van szó (Huawei modemből erre tippelnék)"

Inkább optika. A Telekom, DIGI, Invitel is nagyrészt Huawei modemet osztogat optikai nethez.

DSL-hez D-Link, ZTE, Speedport, Zyxel eszközöket szoktak általában adni.

2015. dec. 11. 14:18
 7/21 A kérdező kommentje:

Hát én idáig próbálkoztam,de nem sikerült sajnos.

Ha mindent a leírás szerint kötök össze,akkor nincs internet,amivel bemehetnék az adminba regisztrálni az új routert..Internet csak akkor van,ha a régi routerbe dugom a kábelt,vagy ha az internet-kábelt közvetlenül a gépemből a modembe dugom.De akkor meg az új router nincs a géppel kapcsolatban.Még jó,hogy azt olvastam,könnyű az üzembehelyezése.Úgy látszik,csak másoknak. :(

2015. dec. 11. 16:47
 8/21 P.O.C. ***** válasza:

Router után routert mindig is nehézkes volt kötni. Olyan routert kellet volna venni, aminek van natív Access Point módja.

Lehet így is AP módot csinálni, de sajnos a TP-Link nem nagyon hajlandó elfelejteni, hogy ő router. Így sok mindennek bekavar. Ezért a router módot ajánlom.

Ha DIR-300 -as IP címe:192.168.0.1, akkor a TP-Linkét (ami ugye a másodlagos router) változtasd 192.168.1.1 -re

Ezt a network --> LAN -nál tudod megtenni. A Netwirk --> WAN -t állítsd Dynamic IP (DHCP -re). Utána a D-Link LAN portjából kijövő kábelt kösd a TP_link WAN portjára és készen is vagy.

Már csak a Wi-Fi -t kell utána lejelszavazni.

2015. dec. 11. 17:43
 9/21 A kérdező kommentje:
Ez nekem egyre magasabb,pedig látszólag egyszerűen írtad le.Mi az hogy router után router?Én nem akarom megtartani a régit,csak az új TP-LINK-et.
2015. dec. 11. 17:57
 10/21 Koplárovics Béci ***** válasza:

#6: felénk az Invitel a sima DSL-hez is Huaweit osztogatott néhány éve.

Ami egyébként még kimaradt: ha a géppel közvetlen működik, a régi routerrel közvetlen működik, akkor még egy MAC cím ellenőrzés lehet a szolgáltatónál. Azaz vagy klónozni kellene a gép/laptop (kábeles) MAC címét, a TP-link routerbe belépve a Network/MAC clone menüben.

2015. dec. 11. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!