Vettem egy új routert, de nem tudom beélesíteni, tudnátok ebben segíteni SOS?
Ezért kár volt ideírnod.
Van hozzá leírás nyilván,sőt rajz is,de van 1 kábel,ami pluszban van hozzá,azt kellene összekötni a géppel,de nálunk nincs asztali gép,minden wifiről megy.Ha ezt a lépést kihagyom(sőt még ha bedugom a laptop-ba),akkor sincs net és nem engedi a továbblépést a telepítő CD-nél.
"Ha mondjuk DSL internetről van szó (Huawei modemből erre tippelnék)"
Inkább optika. A Telekom, DIGI, Invitel is nagyrészt Huawei modemet osztogat optikai nethez.
DSL-hez D-Link, ZTE, Speedport, Zyxel eszközöket szoktak általában adni.
Hát én idáig próbálkoztam,de nem sikerült sajnos.
Ha mindent a leírás szerint kötök össze,akkor nincs internet,amivel bemehetnék az adminba regisztrálni az új routert..Internet csak akkor van,ha a régi routerbe dugom a kábelt,vagy ha az internet-kábelt közvetlenül a gépemből a modembe dugom.De akkor meg az új router nincs a géppel kapcsolatban.Még jó,hogy azt olvastam,könnyű az üzembehelyezése.Úgy látszik,csak másoknak. :(
Router után routert mindig is nehézkes volt kötni. Olyan routert kellet volna venni, aminek van natív Access Point módja.
Lehet így is AP módot csinálni, de sajnos a TP-Link nem nagyon hajlandó elfelejteni, hogy ő router. Így sok mindennek bekavar. Ezért a router módot ajánlom.
Ha DIR-300 -as IP címe:192.168.0.1, akkor a TP-Linkét (ami ugye a másodlagos router) változtasd 192.168.1.1 -re
Ezt a network --> LAN -nál tudod megtenni. A Netwirk --> WAN -t állítsd Dynamic IP (DHCP -re). Utána a D-Link LAN portjából kijövő kábelt kösd a TP_link WAN portjára és készen is vagy.
Már csak a Wi-Fi -t kell utána lejelszavazni.
#6: felénk az Invitel a sima DSL-hez is Huaweit osztogatott néhány éve.
Ami egyébként még kimaradt: ha a géppel közvetlen működik, a régi routerrel közvetlen működik, akkor még egy MAC cím ellenőrzés lehet a szolgáltatónál. Azaz vagy klónozni kellene a gép/laptop (kábeles) MAC címét, a TP-link routerbe belépve a Network/MAC clone menüben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!