A villámlás tönkre tette a Routert, modemet a biztosítónak szakértői vélemény kell, erről milyen szerviz tudna kiállítani?
Számítástechnikai szervizek?
Tudom bolond kérdés lehet, de hirtelen nem tudom, hol érdeklődjek, hogy ne nézzenek bolondnak! :D
Mivel ezek számítástechnikai eszközök...
Tehát számítástechnikai szerviz. Viszont a modem általában az internet szolgáltató tulajdona, velük is érdemes lenne felvenni a kapcsolatot.
Van olyan biztosító ami csak a "saját szakértőit" fogadja el, azaz kérni kell hogy kimenjenek, helyszínen csinálnak "felmérést" hogy tényleg okozhatta -e villámlás, majd fényképezgetés után elviszik az eszközt, ~1 hónap után megállapítják, hogy nem a villámlás okozta, hanem a készülék hibája, nem rendeltetés szerű használat, és persze a "potya vizsgálatot" kiszámlázzák, ha pedig ezután elküldöd garanciálisan szervizbe, ott pedig ha nem azért fogják vissza utasítani mert "vizsgálatkor" megsérült egy matrica, és felnyitották az előbbi csapat, akkor azért mert túlfeszültség, azaz villámlás okozta a kárt...
Én egyszer csináltam végig akkor, fogyasztó védelem, és polgári peren keresztül hosszú idő után sikerült érvényt szerezni a bizonyos oroszlános biztosítónál.
Azóta a biztosításra szánt pénzt félre rakom, és 1-2 évente cserélek 1-1 berendezést, pl. legutóbb nyílás-zárókat a házon.
Csak egy ellenpélda: pár éve szintén villámcsapás, "meghalt" a TV, képmagnó, modem, wifirouter.
A modemet a szolgáltató szó nélkül kicserélte, a többit a megfelelő márkaszervizekbe vittem. A TV és a képmagnó javítható volt, a szerviz adott egy papírt, hogy a kárt villámcsapás okozta. A routerrel nem is foglalkoztak, mert nem állt volna arányban a javítás díja és a készülék ára, de igazolást adtak a villám okozta kárról.
A biztosító pedig szó nélkül rendezte a számlákat. Az a biztosító, amelyik már régen is volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!