Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől csökkent több mint...

Mitől csökkent több mint felével a letöltési sebesség, amikor a feltöltési nagyjából ugyanannyi maradt?

Figyelt kérdés
Belejátszik ebbe a számítógép leterheltsége, a processzor, memória?
2015. szept. 2. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
számos oka lehet.
2015. szept. 2. 19:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Valóban számos oka lehet, de nem valószínű a számítógép terheltség, mert a fel/letöltés nem eszi meg az erőforrásokat. A feltöltési sebességed valószínűleg lassabb, mint a letöltés (és valószínűleg más irányba is megy), így elképzelhető, hogy annak a sebessége belefér a keresztmetszetbe.
2015. szept. 2. 20:02
 3/9 A kérdező kommentje:

Most a letöltés 2,25 Mb/s, a feltöltés 3,46.

A letöltés 2 éve (optikai kábelen) stabilan 10 fölött volt.

Gyakran megnéztem, nagy megelégedettséggel konstatáltam. Most aztán nem bírom kivárni, hogy valami megjelenjen.

2015. szept. 2. 20:07
 4/9 A kérdező kommentje:
A feltöltés is majdnem 5 volt.
2015. szept. 2. 20:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezeket Speedtest oldalon mérted? Modem/router újraindítás (vagy kis időre áramtalanítás) megvolt? Más nem csimpaszkodik a neteden? Szolgáltatónál jelezted a hibát?
2015. szept. 2. 20:10
 6/9 A kérdező kommentje:

Ott mértem, a gyorson is hasonló eredménnyel. Áramtalanítás után semmi változás. Addig nem akarnék nyavalyogni a szolgáltatónál, amíg nem tudom, nem én vagyok-e az oka, ill. az agyonhasznált laptop. Talán kapok egy újat, az is használt lesz, de nem ennyire.

Egy rahedli hangoskönyvet letöltöttem. Mióta töltögetem, fokozatosan rosszabb a helyzet. Ehhez mit szólsz, ha leszel olyan szíves, amit nagyon megköszönök

2015. szept. 2. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha a speedtest oldalon is lassulást mérsz a korábbihoz képest és a moderm/router újraindítás sem segít, akkor nem valószínűsítem, hogy nálad van a hiba, még ha sok hangoskönyvet is letöltöttél. Gondolom a merevlemezeden maradt még szabad hely és a CPU/RAM kihasználtság sincs az egekben. 10Mbps nem túl gyors ahhoz, hogy megfektessen egy gépet (1,25 MB/s). A szolgáltatónál nyugodtan érdeklődhetsz, nem fogják leharapni a fejed, sőt inkább készségesek lesznek szerintem, ha normál hangnemet ütsz meg (talán akkor is, ha nem).
2015. szept. 3. 15:47
 8/9 A kérdező kommentje:

A merevlemez fél területe még szabad, marad a szolgáltató megkérdezése.

Köszönöm szépen a segítséget.

2015. szept. 3. 18:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Még annyit mondanék, hogy az internetcsatlakozásig eljutni is rettenetesen keserves. Talán kitörölgetem, amit nem fogok meghallgatni a hangoskönyvekből az iszonyatos "előadásmöd" miatt.
2015. szept. 3. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!