Ha a routeren keresztül, wifin kapcsolódok a nettre, lecsökken a sebesség 1/3-ra. Miért?
Különböző WiFi szabványok vannak melyek különböző sebességűek.
Pl. 802.11b jellemző sebessége 4.3 Mbit/s
802.11g 19 Mbit/s stb.
- Megnézed a te routered mit tud
- Utána megnézud a beállításainál hogy melyik van engedélyezve
- Ha több is engedélyezve van megnézed a géped melyikkel kapcsolódok
- Végül megkeresed a kapcsolódási szabvány szerinti sebessége és összeveted a tapasztaltakkal. Ha egybe vág, akkor ennyit tud.
Általánosságban kijelenthető, hogy a vezeték nélküli kapcsolat szinte mindig lassabb mint a vezetékes. Főleg alacsony térerőnél!
Tehát akkor abszolúte lehetséges, hogy annyira gyenge a routerem, hogy a 90megából mindössze 25-öt tud leadni.
Nem találtam semmi ezzel kapcsolatos infót a routeremről, azért gondoltam hogy valahol a beállításoknak van korlátozva, csak nem találtam meg.
Nem figyelsz Lewike?
Csak írsz, nem olvasol?
Milyen szabványt tud és mire van beállítva? a, b, g vagy n?
Biztos vagy benne hogy D-link dir-61 típusú a routered?
Mert szerintem olyan nem létezik. Csak DIR-610, DIR-610N, DIR-615, DIR-600, stb, stb.
De foglaljuk össze:
A sebességet a következő körülmények határozzák meg:
- Sebesség korlátozás beállítás (ha van ilyen)
- A hálózat terhelése
- A wireless térerő
- A router és a kliens közötti kapcsolat szabványa
Az AP és a kliens abban a szabványban "állapodnak meg" amelyik a kisebb tudásúban a legnagyobb (tehát a leggyorsabb azok közül amit mindkettő ismer). Pl. hiába n-es a routered WiFi-je, ha a laptopod csak b-t tud, akkor a b szabvány szerinti sebesség lesz a maximum, hiába tud n-et a routered, amivel kb hatszor gyorsabb lehetne.
Igen ezeket tökéletesen megértettem, és elis olvastam. A routerem 615-ös, lemaradt a vége a leírásban.
802.11 n-et tud a router.
A laptopom wifije 802.11 b/g/n. Tehát elméletileg nem szabadna ekkora különbség legyen a két mért sebesség (90Mbps -20Mbps)közt? Nem? o.O
n-es wifi jellemző sebességére 70-80 Mbit/s-ot írnak.
Kérdés hogy nálad az a 20 megabitet, vagy megabyteot akar jelölni :-)
Aki azért ír hogy belekössön abba hogy megabit megabájt hogy írod miért úgy... az ne írjon :P amúgy 1,5kilobájtos nettem van ..
90MEGABÁJT / SZEKUNDUM A KÖZVETLEN ETHERNET KÁBELEN MÉRT SEBESSÉG A SPEEDTEST.COM WEBOLDALON.
ÚGYANEZEN A WEBOLDALON MÉRT SEBESSÉG, WIFIN KERESZTÜL LECSÖKKEN 1/3-RA. 20-28 MEGABÁJT/SZEKUNDUMOS SEBESSÉGRE.
Amúgy nem tudom hogy a 90megás nettnek, hogy lehet 20megabit az 1/3-a.
De biztos vagyok benne hogy az utolsó válaszoló felvilágosít, hogy hogyan számolta ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!