Router gondok miért nem működik?
Na vettem egy well WRC5010N(U) routert es akartam volna telefonon netezni mivel ugy kényelmesebb volna nekem :))
Van egy asztali számitógépem amibe nincs wifi !!!
Kábeles netem van itthon pontosan ilyen:
Na es a portbol kihuzom mind a 2 kábel a lilat meg a feheret is bedugom a routerbe
A lila megy a wan ba es a feher a lan 1 be vilagitanak a power a wan meg a wlan is vilagit zolden:
na aztan ramegyek a bongeszomre beirom az ip cimemet bealitom a nevet meg a jelszot minden jo elmentem a telefon is erzekeli meg a jelszo is jo ra kiirja hogy kapcslodva meg minden de mikor google playre vagy facebookra akarok menni at irja ki hogy nincs internetkapcsolat ez mitol lehet??? És a gép is igy érzékeli ha be van dugva a router :
es ha probalok netre meni a gepen akkor nem megy.Kérem szépan valaki segitsen megoldani a problémát Köszönöm :))
Van a hálózaton egy aktív eszköz, ami a LAN kábelből jut áramhoz. Ami az első képen van, az ennek a táegysége. Kihagytad a körből a tápegységet, ezért nem jut áramhoz az aktív eszköz, így helyi hálózat van, internet nincs.
Mindent szerelj vissza úgy, ahogy volt, majd nézd meg, van-e a gépen internet. Működő intenet esetén mehetsz tovább. Két csatlakozója van a tápegységnek, POE és LAN. A LAN feliratú (kék kábel) megy a gépedbe, ugye? Ezt húzd ki a gépből és dugd a router egyik LAN portjába. Ha szerncséd van, akkor lesz internet a telefonodon. Lesz a gépen is, amint szerzel egy harmadik UTP kábelt a router egyik LAN portja és a számítógép közé.
Ha nem működik az internet, akkor a kék kábelt a router LAN portja helyett a WAN portba dugd. Itt még lehetséges, hogy eszközölni kell némi beállítást a routerben, de utána már működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!