Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lassú Net alacsony (jel)...

Lassú Net alacsony (jel) erősebb gyorsabbra váltani?

Figyelt kérdés
T-Home-os netünk van,nem tudom megnézni hány megás és a lakótársam sem tudja, hogy hol vannak a papírjai.A lényeg az, hogy modemről megy a net, a másik szobában van a modem, kb 8-10 méter van a gépem és a modem között( 2 szoba között) és két fal árnyékolja a jelet, átl. 2-3 jel van.Jelenleg egy 54 mb hálozati kártya van a gépbe ami vistára van és windows 8.1 em van, nem tudom ez lényegese a gyorsaságra tekintve.Az lenne a nagy kérdés , hogy most akkor 1 netkábelel meglehet-e oldani , hogy jobban " fogja a jelet " gyorsabb legyen,vagy maga a modemből kellene egy ujabb erősebb,vagy esetleg egy 300 megás jobb minőségű hálozati kártya kellene, vagy pedig nagyobb csomagú pl 120 megás net kellene,nem tudom mennyi lehet a mostani de biztos 60 v 30 alatt,mert lemértem és itt 2 megával tölt le meg 100 kb al feltölt.Addig nem akarok gyorsabb netet rendelni amig nem tudom biztosra,h ebben a szobában még akkoris is gyenge lesz az internet.Most kb annyira gyenge hogy videókat filmeket alig lehet nézni.

2015. jún. 29. 21:41
 1/6 A kérdező kommentje:
vagy a másik h másfajta szolgáltatótól bekötni kábel netet a gépembe, de hűségnyilatkozat nélkül mivel nem tudom meddig fogok itt lakni
2015. jún. 29. 21:44
 2/6 fersk ***** válasza:
15 m kábel 1400-1500 Ft. Jobb lesz.
2015. jún. 29. 21:53
 3/6 |Orfeusz| ***** válasza:

Na itt azért vannak problémák.

Neked van egy neted (gondolom ADLS) amit a modem közvetít a helyi hálózatodba. Itt nincs szűkítő tényező, ami ADSL csomag azt nem is reklámozzák nagyobb sebességgel. Ez olyan 24mbps sebességet tud. Ha nagyobb a csomagod, az már koax kábelen jön és kábelmodem van rajta. De odáig mindenképp megvan a sebesség.

Namost ha ki akarod használni teljesen, akkor ethernet kábellel kell csatlakoztatnod a gépet a hálózatba. A WiFi minden esetben sebesség és válaszidő vesztéssel jár. Kábel esetében ilyen nincs (persze ha gigabitről beszélünk az más tészta.

Van neked egy routered, ami nem azonos a modemmel. Azt el tudod vezetni egy egyszerű ethernet kábellel házon belül. Tedd közelebb a szobádhoz, erősebb lesz a jel. Ha gyorsabbat akarsz, esetleg jobb routert vegyél (de a két fal akkor is akadály). De a kábeles összeköttetés jobb. A hálózati kártya bírja a netet, nyugi.

Nálam most 60mps nettel, wifin, 4 méteren és egy falon keresztül 62/6,3mbps 26ms lett a speedtest.

2015. jún. 29. 21:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak modem van nincs router,vmi d linkes modem , tv is bevan kotve abba
2015. jún. 29. 23:02
 5/6 fersk ***** válasza:
"modem között( 2 szoba között) és két fal árnyékolja a jelet" Az a modem egyben router is.
2015. jún. 29. 23:05
 6/6 A kérdező kommentje:

a probléma egy része megvan oldva , de még mindig a lassú netel van gond(10 mb,garantált 1 mega letöltés stb)

akadozó videók onlinefilmre fél órákat kell várni h betöltse stb.

telekomos net csomagot nem akar rendelni a lakotársam nagyobbat mert igy ugy huseg nyilatkozat

A lényeg, h más netet bekötni a lakásba lehetségese, vagy kell tv v ilyesmi(?)

2015. júl. 5. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!