Van valakinek ötlete hogyan lehetne ezt megoldani?
Adott egy UPC s wifi router amit nem tudok mozgatni a koax kábel miatt, illetve egy régebbi asztali PC körülbelül 30 méterre a routertől
Ebbe a számítógépbe szeretnék internetet vezetni lehetőleg úgy hogy egy 2. wifi routert közbe iktatva a régi asztali környékén is legyen wifi, ugyanis a UPC-s a sok fal miatt nem ér el idáig
Ötlet?
Akkor kell 30~40 méter UTP kanóc és egy router.
A második routernek WAN portjába kötöd az elsőt, és dinamikus ip kapcsolattal csatlakozól hozzá.
Ha nem akarsz kábelt, akkor 1 köztes AP és olyan router kell ami WiFi -t is tud fogni, tovább osztani.
TP Link eszközöknél a D -s végződésűek.
A koaxot is tudod mozgatni, egy F toldó még nem csillapít annyit hogy baj legyen belőle, vagy újat is húzhatsz neki, jó minőségű RG6 os kábel kell és annyi. Otthon rácsavarós F csatikkal megcsinálod, ha nincs roppantó.
Másrészt a 2 routeres dolog nálam él. Annyi hogy nálam nem vezeték van a két router között hanem AP (Nanostatiom M5) a második routeren a wan tiltva van egyébként, a lanportjára kell ráálni. Két TP linkről van szó DDWRT vel.
Wan tiltva, ip je egyel arrébb, 192.168.1.2, dhcp szintén tilt, ugyanis az a router oszt, ami valóban routol is, tehát az első. A második csak egy wifis elérési pont ebben az esetben. Mondom, nálam így működik én is próbáltam az előző hosszászóló megoldásával is, az nekem nem működött.
Zzzoli: Valószínüleg azonos tartomány volt beállítva a második routeren is.
Ha az első 192.168.0.x, akkor a második 192.168.1.x tartományba essen.
Ha mind kettő 192.168.0.x azaza azonos tartományba van, akkor ütköznek, és nem lesz átjárás.
AP val már próbálkoztam, nem működött a dolog, az 1. válasz alapján megpróbálom megoldani
Köszönöm a válaszokat!
A második router is adott, ha igen annak mi a típusa?
És mi az UPC -s típusa?
Amúgy ha ugyan arra az elektromos hálózatra van kötve inden, akkor Power Line adapter párral és egy AP -vel is megoldható.
Így nem kell sokat kábelezni.
Regebbrol maradt meg egy D link dir605l
A UPC s egy ubee uvw3226
Nem egy elektromos halozaton van ugyhogy marad a padlason valo kabelezgetes :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!