Az IPTV tényleg belassítja az internetet?
Jelenleg T-Home internetem és DIGI-s műholdas tévém van.
Szeretném a tévét is átváltani T-Home-ra. Nálunk elvileg ezt az IPTV-t tudják adni.
Sok helyen olvastam a neten, hogy visszafogja a sebességet.
Most 30/5 Mbites netem van, ami kb 31/6 Mbittel jön az esetek 99%-ban.
Ha számít ilyen modemem van: [link]
Nem akarnak rábeszélni.
A szüleimnek is T-Home IPTV-je van ( ugyan az a település ), és nekem is megtetszett.
A HD csatornák is nagyon szépek voltak.
Viszont nekik internet nincs csak telefon meg tévé, így nem tudok megnézni hogy belassítja-e.
Ha van elég sávszélesség (nálad láthatóan van) akkor nem lassítja be.
Ha hardveresen kevés a sáv, akkor értelem szerűen valahol az TV-nek is el kell mennie, az pedig a net rovására fog menni.
Felhívtam őket, és a műszakis akihez kapcsoltak nagyon segítőkész volt.
Mindent elmagyarázott.
Ha csak 1 tévére kérünk IPTV vevőegységet akkor az semmilyen hatással nem lesz a net sebességére. Hb 2 tévére kérünk, és mind a kettőn HD csatorna megy, akkor 2-3 Mbitet levehet. Ha az egyiken HD a másikon SD vagy ha mind a kettőn SD megy akkor szintén nem lesz semmilyen lassító hatása.
Szóval így meg is rendeltem 2 tévére a Családi + HD csomagot meg az HBO MaxPak-ot. :)
Gyorsak voltak. Ma már be is kötötték.
Eddig jól működik. A HD csatornák nagyon szépek, és ha mind a két TV-n HD megy akkor annyi lassulás van hogy stabil 31 Mbit helyett "csak" 29-30 Mbit a letöltés. A feltöltés változatlan.
A szerelő mondta hogy 50 Mbit környékén van a beállított sebesség most nálunk, amiből 30 Mbit a net, és 20 Mbit a TV-nek van lefoglalva. Szóval gondolom egy HD csatorna 10-11 Mbittel megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!