Portforwarding alapok?
Akármit olvastam eddig, nem sikerült létrehoznom az elérést. A routeren megvan hol kell beállítani és ezt látom:
External/start port, end port. Internal/IP Address, start port, end port és külön:protocol, enable(x-elhető).
Megvan a router ip-je, megvan a munkaállomásom ip-je és annak portja. Úgy olvastam a router default port-ja 80. Gondolom az external start-ot kell 8080-ra (ami a munkaállomásom portja) és az end port-ot 80-ra. Az IP talán a router IP-je gondolom. És itt elakadtam. És hogyan tesztelhetem ha úgy gondolom jó?
"forward port 80 from your router to your device and optionally use a Dynamic DNS service to setup a free domain name"
én ennyi segítséget kaptam. A dynamic dns csak hab a tortán.
Mert ha konkrétan leírod, akkor könnyebb a válasz.
Itt van pl az én beállításom:
Én a helyihálózatomon belül a fix IP címeket osztottam ki, MAC alapján.
Pl látható, hogy média lejátszó néz ki a 6681-es porton a külvilág felé, ezen keresztül tölti a torrenteket.
192.168.2.28 FIX ip című gép egy raspberry PI aminek a 22-es portját a routeren 2015-ös porton vezetem ki. Vagyis ha nyitok a nagyvilágból a WAN ipcímemre egy SSH tunelt a 2015-ös portra, akkor lényegében a raspberry PI 22-es portjára jutok közvetlenül.
én is egy fix ip-s gépet szeretnék elérhetővé tenni a világhálóról.nálam így néz ki a router [link]
akkor az ip a fix gép ip-je, az end port annak a portja, a start port a router portja (?) protocol: both, enable, de mi az external?
Akkor sikerült.
De elvileg be kell írni.
Mondjuk azon csodálkozom hogy a 80-as (HTTP) portot külön forwardolni kell.
de az akkor végülis tök mindegy. sajonos nem működik :(
Utoljára!
van ip router: 192.168.0.1
annak a portja: 80
a munkaállomás ip-je: 192.168.a.sdf
és annak a portja: 8080
Internal start:80
Internal end:80
ip: 192.168.a.sdf
External start:80
External end: 80
Protocol: both
Enable
És ha így nem működik akkor valahol máshol lesz a baki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!