Olyan videóvágó program érdekelne, amiben csak a nagyon alapok vannak meg, viszont nem renderel. Van ilyen?
Csak pár videó (sorozat részei) elejéből szeretnék levágni pár másodpercet, hogy jó legyen a felirat. Premiere Pro CS6-tal megtudnám csinálni, de ha az összeset 1080p-ben akarnám végig renderelni, akkor az legalább 1 hónap lenne. Remélem ismeretek valami kis egyszerűt, ami erre alkalmas.
VAGY olyan programot, amiben lehet a feliratot egyszerűen szerkeszteni, eltolni. A felirat típusa: .ass .
Válaszokat előre is köszönöm! :)
#1: nyilván kell valamennyit dolgoznia. Úgy értem, hogy nem pörgeti végig a videót a 7. másodperctől a legeslegvégéig, közben igazából meg semmit nem kell csinálnia (hogy ha ugyan azokkal a paraméterekkel mentjük le, szóval ugyan az a formátum, sávszélesség, felbontás, fps, stb.)
#2: köszönöm, sikerült úgy eltolni, de van egy olyan gondom, hogy az én videóm kb 20 perc alatt plusz 2 másodpercet megy, azaz a 20. percnél már van láthatóan kb 2mp elcsúszás. (Az első 5 percben viszont még elég perfektűl megy, de ez arányosan csúszik egyre el.) Valamivel lehet nyújtani a feliratot? :D
Mikor szinkront cseréltem Premiere Pro-ban, akkor volt, hogy az eredetileg angol (HD) videó tök ugyan az, csak 5 perccel hosszabb volt a magyarnál, ott meg tudtam nyújtani a szinkront, és nagyon jól megy.
Mindkét válaszolónak köszönöm a hozzászólást, a zöld pacsi megy! Ha esetleg a felirat nyújtásban tudtok segíteni, azt még nagyon megköszönném!
Mikor időm engedte próbáltam keresni én is dolgokat. Ezt találtam és sikerült a feliratot nagyon pontosan rávágni.
(Nem is tudom, miért a videót akartam volna buherálni, miért nem a feliratot, az sokkal kisebb, gyorsabban lehet szerkeszteni...)
Itt lehet letölteni a kitűnő Subtitle Processor nevű programot. Ha jól láttam akkor magyar fejlesztésű a program, van magyar nyelv is, meg help is.
A felirat pontos ráillesztéséhez számoltam, mert az ide oda csiki-csukival negyed órát szenvedtem és nem lett jó (2 változóról van szó, a felirat sebessége és a felirat eltolása). A számolás csak annyiból állt, hogy felvettem az első pár mp-t, hogy lássam, hogy mennyit kell eltolni, utána meg megnéztem a vége felé a késést (1,47mp volt), azzal meg elég pontosan meg lehetett mondani a sebességét. Így teljesen tökéletesen illeszkedik.
Remélem másnak is tudtam ezzel segíteni! Ha valakinek ilyen feliratos problémája van és nem sikerült magának megoldani, akkor írjon prívátot, segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!