Online játékokhoz miért kell static IP?
Deltakon a mostani szolgáltatóm és kb február eleje óta nem tudok csatlakozni 2 online játékhoz(ESO,AOC), és a support mind2 esetben azt mondta hogy próbáljak beszerezni static ip-t, vagy VPN-t na meg szórakozzak a portokkal..
A portokat szórakoztattam és VPN-t is próbáltam nem igazán hatottam meg egyik játék szervert se.
A fix IP-t viszont szolgáltatótól kéne szerezni és nem is tudom hogy lehet-e, meg ha igen akkor mennyiért, de igazából úgy overall kliensként nem látom értelmét egy fix IPnek.
Hülyeséget mondtak. Mi annak az esélye, hogy épp a csatlakozási kísérlet kellős közepén kapsz új IP-t, ráadásul minden esetben? Nulla. Vagy tök hülyék, vagy le akartak rázni.
A portok se számítanak, mivel kliens vagy, nem szerver. Valami más gubanc van. Rakj fel egy temp oprendszert, és nézd meg abból is. Ezzel kiszűrhető a szoftveres hiba.
Szerintem is hülyeség,én ilyenről még nem is hallottam.Statikus IP az inkább a szervereknek fontos,egyszerű felhasználóknak minek kéne?VPN-t használni meg csak akkor érdemes ha a te országod le van tiltva a szervernél de ahhoz nem árt egy gyors net
A portos dolog viszont valóban bekavarhat.Ilyenkor engedélyezni kell az adott portot a routeren,port forward-nak nevezik de vannak olyan routerek amelyeken a virtual server-ben kell megnyitni a kívánt portot.A port számát neked kéne tudni,általában a játék ki szokta írni hogy melyik port megnyitása szükséges,esetleg megkérdezheted a support-ot.Mit ír ki amikor nem sikerül a csatlakozás?
aoc: "failed to authenticate with the character server"
eso: "requesting character load" pörög a végtelenségig.
lényegében mind2 ugyanott áll meg. karakter választás után.
UPNP bevan kapcsolva igen, viszont utorrenten kívül más nincs benne.
de beállítottam a gépen a helyi fix IP-t és hozzá a routeren a port forwardingot, de nem mentem vele messzire.
Habár tracerouteon van 2 IP ahol 100% a packet loss..
14 35ms 0/ 1 = 0% 0/ 1 = 0% 217.239.51.66
0/ 1 = 0% |
15 --- 1/ 1 =100% 1/ 1 =100% 80.150.170.122
0/ 1 = 0% |
16 41ms 0/ 1 = 0% 0/ 1 = 0% 80.91.253.169
14 40ms 0/ 1 = 0% 0/ 1 = 0% 217.239.44.26
0/ 1 = 0% |
15 --- 1/ 1 =100% 1/ 1 =100% 193.159.226.18
0/ 1 = 0% |
16 33ms 0/ 1 = 0% 0/ 1 = 0% 195.122.154.4
azt viszont nem tudom hogy ezeket, hogy tudnám megkerülni..
Amúgy szerintem a router hiába engedi át.. router nélkül se megy ha direktbe a modemre csatlakozom..
Az viszont le van kódolva és el is van rejtve..
Arra gondoltam hogy nem lehetne-e azon egy resetet nyomni hogy hozzáférjek?
Habár lehet mire megtalálom a modemet a környéken elmegy a net, mert az adótornyon lehet mert onnan jön egy UTP amit PoEbe kell csatlakoztatni
Ha tudsz angolul akkor ajánlom hogy kérdezősködj vagy keresd a megoldást az AOC fórumán
Én például első nekifutásra ezt találtam,olvasd el hátha ott van a megoldás: [link]
"failed to authenticate"
Ez hitelesítési hiba. Vagy jelszavas a szerver, vagy valami SSL probléma. Az oprendszered rendesen frissítve van?
Olvastam azt a forumot, nem láttam rajta olyat ami segített volna..
Igen frissítve van a rendszer és nem annak a hibája.
Másik hálózatról gond nélkül csatlakoztam, de itthon ez van nem másik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!