Mi akadályozza a utorrent sebbeségét?
60 000 000 bit = 7 500 000 byte = 7324,21875 megabyte
vagyis a 7,3 mb/sec a normális
nem akadályozza semmi a sebességedet
az a 17-30 mb/sec az csak kiugrás...
nálam is elordult, hogy 350kb/sec max letöltésnél olyanokat írt ki, hogy 840-1200 kb/sec, aztán visszaállt 350re...
A Mbit és MByte között sokan nem figyelnek a mértékegységere. A hálózati sebességeket hagyományosan bit/s mértékegységben adják meg, míg a letöltő kliensek rendszerint byte/s-ban mérnek.
Hirtelen kiugrások előfordulhatnak, régebben Én is sokszor találkoztam hasonlókkal, az utóbbi években viszont nem jellemző.
Torrent esetén meg ugye a felhasználók egymástól töltögetnek, így ott egyéb lehetőségek is közrejátszanak a sávszélesség alakulásában. Ha kevés embertől tudsz szedni, akiknek lassú a feltöltésük (és eleve sok irányba is töltenek fel), akkor nálad is könnyen lehet lassú a végeredmény. A népszerű torrentek viszont jöhetnek akár nagyon gyorsan is, ha több százan/ezren szedik és osztják meg ugyanazt.
Egyébként az UPC lassíthatja a P2P forgalmat csúcsidőben, hogy az nem menjen a normál netezés rovására vagyis kovács Pisti nyugodtan nézhesse a HD Youtube videókat és telepíthesse a 20-30GB-os játékokat online kliensekből stb.
Én is már több, mint 8 éve UPC-s vagyok, de alapvetően elég az elméleti havi forgalmi keret (300GB/hó) és viszonylag megbízhatóak, jók a sebességek is. Most nemrég rádumáltak a 240Mbps netre (alig többért, mint előtte a 60-as volt), de nem hiszem, hogy gyakran ki tudnám használni azaz az előző is elég jó volt már. Egyszer biztosan jól jött, mert a Far Cry 4 frissítette magát és az 1,3GB-os frissítés elég gyorsan lejött Uplay-en (26MB/s), nem volt egy perc az egész. Ettől függetlenül ezt kibírtam volna 60Mbites nettel is még ha ezért várnom kellett volna ~3,5 percet is (nabumm).
Egy a lényeg, ahogy fentebb is írták, hogy 60Mb csomag mellett a 7,3MB az teljesen tökéletes (ha ennél többet mérsz az ajándék)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!