Adblock: Mennyit ártok a honlapok üzemeltetőinek azzal
hogy minden oldalt agresszív adblock filterekkel nézek
meg?
Figyelt kérdés
A honlapok úgy abból élnek abból fizetik a szerver bérlést, a tárhelyet a domaint stb hogy az oldalukat megtöltik tartalommal és mellette X reklámmal. A látogató odamegy a tartalom miatt és mellette tetszik nem tetszik letölti a reklámokat.
Na most jön az olyan user mint én aki megnézi az oldalt de ez reklámot se enged letölteni.
2015. jan. 18. 13:54
1/9 anonim válasza:
Nekem is van és áldom aki kitalálta.Lesz..om az üzemeltetőt.Nem idegesít az a sok reklám legalább.
2015. jan. 18. 14:05
2/9 A kérdező kommentje:
Na igen ám de képzeld el azt hogy van egy általad gyakran látogatott és kedvelt oldal, ami bezár, mert az üzemeltetőnek nem éri meg az egész. A látogatók sokan vannak a servert terhelik pénzbe kerülnek a reklámot viszont tiltják a reklámozó nem fizet = a honlap bezár.
Vajon ekkor is azt mondom hogy lesz*-om?
2015. jan. 18. 14:08
3/9 anonim válasza:
Bocsi de én olyan oldalaknál ahol regisztrálva vagyok ki is kapcsolom.Nem rajtad meg rajtam múlik hogy ki éll vele.
2015. jan. 18. 14:12
4/9 anonim válasza:
szerintem az oldal készítőinek kéne visszafogniuk magukat a reklámokkal, ha mindig fix helyen lenne, nem ugrálna az arcomba(nem takarna ki valamit) akkor adblockot se használnék, meg ha úgy van gyűjtsenek mondjuk évente szervezzenek adomány gyűjtést maguknak és megvan oldva a dolog
2015. jan. 18. 14:13
5/9 anonim válasza:
előző vagyok, kicsit elrontottam az utolsó mondatot
2015. jan. 18. 14:14
6/9 anonim válasza:
Ők "látják", hogy te adblockot használsz. Majd ha komoly gondot okoz ez nekik, akkor gondolom, azt fogják tenni, amit néhány oldalnál már tapasztaltam: ha megnyitod, egy üzenetet fogad, hogy legyél szíves és kapcsold ki, mert csak így tudod meglátogatni az oldalt. Megjegyzem, egy ilyen üzenet után én elvből nem nyitom meg az oldalt, de nekem ez nem is okoz lelkiismereti problémát. Ahogy #4 írja, ha nem lennének tele a weboldalak a böngészést lassító idióta mozgó reklámokkal, csak gyorsabban betölthető képekkel, akkor lehet, hogy ki sem találták volna az adblockot, és mindenki boldog lenne, beleértve a reklámbevételeket bezsebelő weboldalak tulajdonosait is.
2015. jan. 18. 19:15
7/9 A kérdező kommentje:
erre megoldás: Adblock Warning Removal List és mehet a filter tovább.
így nincs figyelmeztetés az oldal is megnézhető
azt fogják tenni, amit néhány oldalnál már tapasztaltam: ha megnyitod, egy üzenetet fogad, hogy legyél szíves és kapcsold ki,
2015. jan. 18. 19:35
8/9 anonim válasza:
Az üzemeltetőknek csak akkor van hasznuk a reklámokból ha a látogató rá is kattint azokra. Ha én tudom magamról hogy nem kattintanék rá akkor nem okozok kárt sőt! Hamarabb betöltődik az oldal, kevesebb az adatforgalom, kevésbé terheli le a szervert.
2015. jan. 22. 11:01
9/9 A kérdező kommentje:
Nem igaz feltétlenül.
Van olyan ahol a főoldal ahol a reklám van betöltődési száma a mérce.
Ha megnéztem a főoldalt = megjelent a reklám = fizet a reklámozó.
Az üzemeltetőknek csak akkor van hasznuk a reklámokból ha a látogató rá is kattint azokra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!