T-home végrehajtás, tartozás? Mit tegyek? többi lent.
Olyan problémám van, hogy felmondtam a szerződésem a thome-al (tv és internet) még májusban.
Kifizettem az akkor egy számlát, kb 15ezer felmondási díj, aztán még augusztusban fizettem kb 13 ezret ez állítólag még fennmaradt. Ezen még nem csodálkoztam, mert mikor elindítottam a felmondást, mondták hogy kb 30ezer lesz. Megkérdeztem (2x is) a pultnál a srácot, lesz e még valamilyen díj amit fizetni kell, mondta, hogy nem.
Erre fel katam egy 41ezres számlát november elején. Nem foglalkoztam vele. Most viszont kaptam egy végrehajtói levelet, hogy térítsem meg az összeget. Állítólag valamilyen nem leadott kütyüket keresnek rajtam, amit viszont én feladtam a postán még májusban.
Én szlovák állampolgár vagyok, nem lakom már magyaro.on, és nem is voltam hivatalosan bejelentve, csak egy évet tartózkodtam ott.
Mi a teendőm ez esetben?
Először a Postán keresném a csomagot: ha ők átadták a címzettnek akkor már te is tudsz mondani valamit a T-Home-nak.
A csomagfeladáskor kitöltött feladóvevénnyel tudod kerestetni a Postán, illetve ha nem tudták kikézbesíteni és nem találják akkor a feladóvevényre fizetnek kártérítést. (ha nincs mef a feladóvevény akkor veszett ügy)
Rákeresni még tudnak, csak kérdés, hogy akarnak-e. (feladás időpontja és a feladó postahivatal alapján)
Kis könyorgés talán meghatja az ügyintézőt, vagy többször próbálkozol, hátha az egyik csak rákeres.
Esetleg megpróbálhatsz ugyanolyan használt (akár hibás) eszközt is vásárolni olcsón, és azt visszaadni nekik. (bár ha volt kártya a TV előfizetéshez, akkor olyat nem hiszem, hogy találsz, de mégsem annyit számítanak fel érte)
A T-Home ügyfélszolgálatánál is próbálkozhatsz (mondd el vagy írd meg, hogy elküldted az eszközöket, keressék házon belül) Saját tapasztalatom (nem velük), hogy átadáskor adnak egy átvételi lapot, csomagküldésnél ez ugye nem lehetséges.
A Postai ügyfélszolgálaton érdemes keresést indítani. (feladóvevény nélkül kétséges, de talán ha azt mondod nagyon fontos lenne, az meghatja valamelyik ügyintézőt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!