Miért nem csatlakozik a routerem a modemhez és a géphez? [többi lent]
nekem egy netgear wireless-n 300 router wnr2000 v2-m van.
Na és ugye a házba be van vezetve az internet a szolgáltatótol és az a koax kábel az belemegy egy modembe aminek van egy ethernet kimenete és az ethernet kimenethez csatlakozttok egy ethernet kábelt a mit a routerbe vezetek a WAN portba [c. sárga színű és az van a port alá írva hogy internet]. és a routeren van 4 db LAN kimenet a 4 db közül választök egyet és ahhoz is csatlakoztatok egy ethernet kábelt aminek a végét a gépbe vezetek.Na és ugye router hátuljára rá van írva egy URL Webcím......... még hozzá ez . routerlogin.net és meg ez is rá van írva......
user name:admin
password:password
és ugye amikor a fentiekben elmondottan van csatlakoztatva a felszerelés akkor az írja hogy a kiszolgáló nem érhető el. szerintem a gépem nem ismeri fel aza ethernet vezérlőt.
ha igen akkor hogy oldjam meg ? vagy mit csináljak hogy legyen netem?
előre is köszönöm a válaszokat............
Fizikailag jól kötötted össze, viszont be kell állítani az internetet a routerben a webes felületén (routerlogin.net).
Rég nem állítottam már be Netgear -t, de kb minden router ugyan úgy kell.
Ha koax kábeles neted van, az automatikus címkerésű, tehát a routert DHCP -re kell állítani.
Tehát bemész a Basic Settings menübe.
Az elő kérdésre: "does your internet connection require a login?"
Nemmel válaszolsz vagyis:NO
A lap alján A Router MAC address résznél, a "Use computer MAC address" -t választod.
A többit alapértéken hagyod.
Nyomsz a lap alján egy apply gombot.
Ez után lenni kell netnek vezetéken.
A Basic Settings --> Wireless Settings -nél az SSID -nél megadod a Wi-Fi hálózat nevét tetszőlegesen. Regon: Hungarian
Security Options: WPA2-PSK-AES.
A Passphrase: megadod a Wi-Fi jelszót (minimum 8 karakter).
Elvileg készen vagy.
rendben. de nekem úgyvan hogy a amikor a routert és a modemet egybe kötöm és utána a routert is rákötöm a gépre ezután felmegyek netre és be írom ezt...... routerlogin.net
utána azt írja hogy... A weboldal nem elérhető A(z) routerlogin.net nem található. de hogyha más oldalra is megyek akkor is ugyan ezt írja.
Akkor próbáld meg IP címmel:
Az internethez addig nem férsz hozzá ilyenkor, míg be nem állítod a routert. Ilyenkor csak ennek a címnek kell bejönnie, ez a weblap a router memóriájába fut.
Az az igazság hogy távsegítségbe mindig nagyon nehéz beállítani egy routert. Ha ott lenne az ember, max 5 perc (ha a router működőképes, és nincs kompatibilitási hiba se).
Érdemes megnézni egy másik böngészővel is, mert gyakran a sok hülye add-on meg keresőmotor is bekavarhat. Ha a router nem gyári állapotú, valaki már gyomrozta korábban, akkor lehet az alap IP címet is elállította, ilyenkor nem árt reset -elni a routert. Hátul a reset gombot 5 másodperig nyomva kell tartani bekapcsolt állapotban.
Ha közvetlen modemes kapcsolattal megy a net, akkor nem valószínű hogy a hálókarival vagy annak beállításával van a gond. Bár én már ilyet is láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!