Tényleg a terhelést nem bírja az edigital.hu vagy direkt lekapcsolták, hogy ne legyen annyi kedvezményes vásárlás black friday miatt?
Amúgy szerintem ez csak vírus-marketing céllal csinálják, egy e-digitalnak simán meg kell hogy legyen a háttér infrastruktúrája egy ilyen promócióhoz, de így legalább minden második oldal le fogja hozni, hogy olyan nagy volt az érdeklődés az akciók iránt, hogy nembírták a terhelést...
:) a tartalék szerver
64 bytes from tartalek.edigital.hu (79.172.241.213): icmp_seq=30 ttl=58 time=11.1 ms
szerintem is csak átverés, médiahack
elég szánalmas hogy képesek átverni a saját vásárlóikat ilyen pitiáner módon :(
eleve minek kellett 1 héttel korábban csinálni?
"van itt informatikus aki le tudja pingelni hogy mi van?"
Nem ennyire egyszerű, hogy ha a ping megy akkor a szerver is, ha a ping nem, akkor a szerver biztosan nem. Például ki lehet kapcsolni a ping választ...
Én így a nap folyamán próbálgatom, és néha azért bejön. És igen, valóban túl lehet terhelni a szervert. Valószinűleg több tízezer lekérés van másodpercenként, a normál néhány/néhány tíz lekéréshez képest. Bőven megeshet, hogy a szervert nem erre méretezték, akkor ilyeneket csinálhat, ez hasonló, mint egy DDoS támadás.
Az "élő" boltok is hasonló szinten halnak be ilyenkor az USA-ban, csak ott a nagy fizikai tömeg miatt. Ott is csak korlátozottan engedik be az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!