Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért gyűlölik ennyien az...

Miért gyűlölik ennyien az internet explorert és a windowst?

Figyelt kérdés

Messze a leginnovatívabb böngésző a piacon , és szerintem nem véletlenül van windowson ez alapból. Mellesleg bár én soha nem próbáltam más böngészőt , mert szerintem azok egyszerűen átláthatatlanok annyi beállítás van bennük , főleg a firefox... De egyébként nem értem mi ez az IE és windows gyűlölet...

Az internet explorer azért jobb mint az összes többi mert azok adatokat gyűjtenek a cégeknek , az ie viszont nem , és az se véletlen hogy sok weboldal csak ie-vel megy , ezért nem is érzem szüksségét hogy más böngszőt kipróbáljak. A windows utálat már full értelmetlen... miért ?

2014. nov. 10. 17:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha egy stabilabb rendszert szeretnénk valószínűleg át kellene gondolni a Windows fogalmát. De az Apple-nek és a Google-nak ez úgytűnik sikerült ha csak a két mobil oprendszerből indulunk ki
2014. nov. 11. 23:14
 12/15 csacsi2 ***** válasza:

magnón is be kell állítani a hangerőt... és ha telepítéskor megvannak adva a jogosultságok akkor csak az teheti tönkre aki feltelepíti. Valamilyen szinten manapság már nem kellene gondot okozzon, főleg az internet világában hogy behangolja az ember, legalább is ne nyúljon olyanhoz amiből baj lehet.

Amúgy meg bármit tönkre lehet tenni hozzánemértéssel. Kékhalált legutobb túlmelegedés miatt kaptam de ez fizikai gond. Ezen kívül nem is tudom mikor láttam hasonlót. Minden esetre ha hosszú évekig jól működik akkor nincs baj, viszont eljár az idő felette és ha még most nem is egy 10 év múlva biztos érezhető lesz. Bár a jelenleg is őkövület gépek nem biztos hogy működnek és akkor már új gép modern oprendszer, szóval nem kell emiatt aggódni. Akinek eddig jól működött és míg külső gyártók termékei áthidalják a különbségeket a régi rendszer és a fejlődés kapcsán addig minden rendben. IE -helyett vannak más jó böngészők is, nem szabad egyiket sem háttérbe helyezni, haladni kell a korral annk is akinek csak egy P1 -ese van. Nem lehet mit tenni. Egy alap karbantartást ha már van gépe az embernek meg kell tanuljon.

Soha nem értettem hogy ha van valamim akkor miért nem használom ki és miért nem akarom megismerni.

Készen kapott dolgok valahogy sosem jók...

2014. nov. 11. 23:33
 13/15 anonim ***** válasza:

"Messze a leginnovatívabb böngésző a piacon"

Olyannyira, hogy a 2000-es évek eleje/közepe óta zuhanórepülésben van:

[link]

[link]

Mi ennek az oka? Talán az, hogy az IE6-tot nem fejlesztették akkor gőzerővel, amikor megjelentek az akkori "alternatív" böngészők - amelyek jobban követték az erősen fejlődő W3C-ajánlásokat (de facto' szabványokat) - így a fejlesztőknek mindenféle trükköket kellett alkalmazniuk, hogy a W3C-ajánlások szerint elkészült, és az akkor "alternatívnak" számító böngészőben rendesen megjelenő oldalaik jól jelenjenek meg az IE alatt is.

És ebben semmi gyülölet nincs - szimpla szakmai preferencia.

2014. nov. 12. 01:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Én mindig is Windows-t használtam. Az asztal gépen és a laptopon is Windows 7 x64-et használok.

Vannak benne hibák? na de mibe nincsenek.

4 éve raktam újra, és gond nélkül megy (rendszeres karbantartással).

Az IE-ről:

Semmi bajom vele. Még anno az első gépembe Mozillát telepítettek nekem, és én azóta Mozillát használok.

Volt hogy valami nem mént Mozillán, és bizony az Explorert kellett használnom. Amit kell megkeresett.

Ez az én véleményem.

2014. nov. 12. 07:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdező , milyen böngészőket használtál te már ami alapján megállapíthattad , hogy az ie a „leginnovatívabb” ? Mint ahogy az írásodban említetted , egyet sem próbáltál , így viszonyítási alapod sem lehet. És épp ezért nehéz ezt elmagyarázni , mert ha ie-n kívül mást nem használtál , akkor gondolom a w$-on kívül se használtál semmit.

Én személy szerint rühellem a microsoft termékeit. Testreszabhatatlan , zárt forrású ellenőrizhetetlen bughalmazok (még a w$ 7 is) , márpedig annyi pénzért amennyiért ezeket árulják már elvárható lenne a stabilitás és a megbízhatóság , de én inkább úgy látom , hogy magasról tesznek a felhasználóik fejére , xp-hez már 1 éve támogatás sincs , holott 25% a részesedése , Magyarországon meg 38…..

Lehet tenni ezekre persze rendszertisztítókat , külön tűzfalat és vírusirtót , de ezek miatt teljesítménycsökkenésre számítani lehet , valamint ugyanúgy testreszabahatatlan marad , ha pedig valamilyen hack-el sikerül belenyúlni akár a forráskódba akkor meg a törvény szerint bűncselekményt követek el….

„az se véletlen hogy sok weboldal csak ie-vel megy”

Persze hogy nem. Még az operációs rendszerrel való integrálás ellenére is csökken az ie népszerűsége , vajon hogyan tudnák menteni ? Bár ilyennel már egyre ritkábban találkozok szerencsére , de sajnos még mindig van olyan weboldal ahol a picipuha lobbizása miatt az csak ie-re optimizálnak. Remélem az ilyen oldalak száma nagyon alacsony , de pl ez: [link] csak ie alatt megy normálisan. Elég nagy szánalom , hogy pénzel mindent feltudnak vásárolni , összetudják maguknak lopkodni , plagizálni a szoftvereiket ,- w$ se saját ötletük volt azt is lopták - aztán a marketingpolitikájukkal jól rákényszerítik a felhasználókra. Ha termékeiket minden szempontból nem is , de az üzletpolitikájukat gátlástalan okádék manővereknek tartom minden szempontból. A böngészők között is az ie a leggagyibb , legelmaradottabb , az office is csak egy selejtes cucc , a w$ meg együttesen hordozza magában a bugokat , a logikátlanságot , a vírusokat , az instabilitást a backdoorokat az undorító giccses testreszabhatatlan felületet és a többi m$ szutykot.

2015. jan. 17. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!