Miért gyűlölik ennyien az internet explorert és a windowst?
Messze a leginnovatívabb böngésző a piacon , és szerintem nem véletlenül van windowson ez alapból. Mellesleg bár én soha nem próbáltam más böngészőt , mert szerintem azok egyszerűen átláthatatlanok annyi beállítás van bennük , főleg a firefox... De egyébként nem értem mi ez az IE és windows gyűlölet...
Az internet explorer azért jobb mint az összes többi mert azok adatokat gyűjtenek a cégeknek , az ie viszont nem , és az se véletlen hogy sok weboldal csak ie-vel megy , ezért nem is érzem szüksségét hogy más böngszőt kipróbáljak. A windows utálat már full értelmetlen... miért ?
Nekem sincs különösebb bajom az IE-vel
Igaz a gyorshívó miatt mást használok.
A Windows renddszerrel már inkább mert azért egy idő után sajnos nem sok idő után teljesen használhatatlanná válik. nálam legalább fél évente újra van húzva a gép. Továbbá a Windows8 és 8.1-et nem nevezém sem tökéletesnek sem stabilnak. hemzseg az apró idegesítő hibáktól amire még mindig nem jött megoldás sőt már a windows 10 előzetesében is fölfedezni vélek hasonló bosszantó hibákat. gondolok itt az applikációk hibájára elsősorban
Lehet hogy a IE8 is szépen megy, nekem sincs bajom vele, de próbálj megnyitni egy html5 weboldalt... eljárt az idő fölötte.
"nem véletlenül van windowson ez alapból"
Fordítva. Azért van Internet explorer, mert van Windows :)
"átláthatatlanok annyi beállítás van bennük"
-Proxy beállítása pedig sokkal egyszerübb mint a windows rendszert babrálni ehez ami kihatással van más programokra is, ellenben pl a Firefoxban csak a firefoxra van hatással.
Szerintem jobban átlátható, de ha nem tudja az ember mi micsoda akkor teljesen mindegy. Viszont aki kicsit is tudja mit csinál az megtalálja a FF speciális beállításait (about:config)és finomhangolhatja a gépe és hálózata teljesítményéhez a beállításokat, az IE -ben a Registry módosításával érhető el ez aminek hibás beállítása azonnal használhatatlanná teszi az egész oprendszert, módosítása veszélyes.
"Az internet explorer azért jobb mint az összes többi mert azok adatokat gyűjtenek a cégeknek"
-Ez nem így van. Nem kell hogy adatokat küldjön , ez kikapcsolható pl a firefoxban is.Amúgy meg ha valamelyik cég akkor az a Microsoft ami Windows szinten gyűjtöget adatokat a gépedről...
Egyébként semmi személyes adatot nem közöl csak a fejlesztéseket segíti a géped paramétereiről ,nyitott oldalról ami esetleg hibát okoz a működésében hogy azt kijavíthassák. Nem kell paranoiásnak lenni. Amennyiben egy aklakmazás mint a böngésző is, olyan adatokat osztana meg akkor a vírusvédelem blokkolná (gondolom az azért van).
" sok weboldal csak ie-vel megy"
Én nem találkoztam olyan oldallal ami csak IE-vel ment volna, eddig a FF -on több oldal jön be mint az IE-n, mivel az már tudja kezelni a Html5 -öt.
Windows és ie utálatról nem beszélnék, szerintem ez komolytalan így. Mindenki azt helyezi előtérbe amiről többet tud és jobban elsajátította kezelését. IE -t én is használom és főleg sok program is az IE motorját használja. Egyetlen hátránya az elavult böngészőknek, hogy nincsenek már javítva rajta a biztonsági rések és célpontjai a hackereknek, ill a Weboldalak is tartanak a technika fejlődésével és olyan dolgokat használnak manapság gyorsításra amit a régi böngészők már nem képesek kezelni, természetesen a hardverek elavulása is szerepet játszik mivel régi gépbe nem lehet olyan eszközt (pl videokártya) ami a mai kor elvárásainak megfelel, így előbb utóbb a gépet kell lecserélni modernebbre, addig meg a külső szoftvergyártók (amik még támogatják pl az xp-t is) termékei hidalják át ezt a hiányosságot, illetve a speciális beállítások a modern böngészőkben hogy ne terhelje le a régi gépeket és megfelelően kezelje az oldalakat (pl hardveres gyorsítás kikapcsolása, direct2d használata a skia,cairo helyett), egyéb finomhangolások amik a jelenlegi sok egyidejü kapcsolatot használó oldalak megnövekedett teljesítményígényét kompenzálja.
Firefoxot a kiegészítői és a biztonsága miatt is szeretem, nincs olyan amit ne tudnék vele megoldani amit csak lehet egy oldalon, viszont régi konfigon és oprendszeren, már nem árt belenyúlni a speciális beállításaiba!
#kunrichard
Szintén jó régi xp-m van 2009.02.01. telepítés. Nincs olyan amire ne használnám Web,hírolvasó fájlmegosztás (emule,utorrent,ftp...) video-, képszerkesztés, dokumentumok kezelése, portable készítés, tárolásai feladatok TV tuner,scanner,nyomtató,bluetooth (telefon szinkronizálás), Webes játékok, játékok (amik még futnak egy régi gépen),rengeteg program telepítve amiket használok is (napi kb 18 órát megy) szóval amit ki lehet hozni egy PC -ből és van is képességem hozzá azt csinálom, amihez nem értek azt is kipróbálom.
Semmi baja, sőt beállításoknak köszönhetően jobb mint egy friss telepítés. csak karban kell tartani....
csak erre válaszoltam:
"nálam legalább fél évente újra van húzva a gép."
Ezzel nem azt állítottad hogy jó.
Az elavult és a kiforratlan között mindig van egy optimális verzió.
Hibák mindig lesznek, ennek kijavítása is a rendszergazda feladata (pl xp -nél a nyitott félkapcsolatok számának növelése) és az hogy optimálisan beállítsa a gép teljesítményének megfelelően és az esetleges "gyerekbetegségeket" kijavítsa. Eseménynaplót nagyon kevesen használják. Én pl ha hibát látok (friss telepítésnél is vannak) akkor kijavítom.
Szerencsére stabil a gépem, mert nem hanyagolom el. Sokszor apróságokon múlnak dolgok.
csak a véleményem írom le nem kell sértődni. XP -ről azért is mert az IE a része nem igazán lehet külön kezelni a kérdést.
Sajnos az eseménynapló számtalan hibát nem jegyez le.
Nem csak kékhalál étezik ami értelem szerűen bele fog kerülni. Rengeteg más hiba is történhet amit okozhatnak hibásan működő programok. vagy épp vírusos programok amik az eseménynaplóban nem találhatók meg.
Valamint egy átlag felhasználótól nem lehet elvárni hogy az eseménynaplóban turkáljon mert ha meg is találja a hiba forrását akkor sincs fogalma róla hogy mi a teendő.
Sajnos a Windows egy érzékeny könnyen sebezhető rendszer hiszen egyetlen rossz mozdulattal ki tudjuk nyírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!