A TOR Network lekövethető? Illetve ezért megbüntethetnek? (Többi lent)
A minap haverom mesélte nekem, hogy mi az a TOR így hát poénból én is letöltöttem és megnéztem, hogy mégis miket lehet rajta találni. Addig még vicces is volt amig csak fegyver/drog kereskedőket és bérgyilkosokat találtam. De aztán megnyitottam egy lapot amit jobban örülnék ha nem is nyitottam volna meg. Hát ja, aki ismeri a TOR-t gondolom tudja miről beszélek.
Nagy ijedtembe egyből kiléptem és nem csak a TOR-t hanem még a firefox-ot is letöröltem a gépemről xD
Na és hát az említett dolgok miatt büntethető vagyok? Illetve ezt egyáltalán le lehet nyomozni, hogy én ott jártam?
Hát ha neked egy bérgyilkos árajánlat vicces, akkor valami nagyon nincs rendben a kobakodban.
Igen, most mivel megnéztél ilyen oldalakat, sőt mivel ide is leírtad, hogy ezt csináltad (a TOR nem biztos hogy lenyomozható, de ez a GYK igen...), rád fog rontani a TEK. Anyucit-apucit készítsd fel. Csomagolj szappant.
Az a baj, hogy honnan a fanéből tudjam, hogy melyik honlap mit takar?
Fel volt sorolva kb 200 lap semmi információ csak annyit volt kiírva, hogy:
322efr35fsgf.onion
adwef354.onion
Ebből most honnan tudjam, hogy melyik oldal mit takar? Na de mind egy. Azt olvastam valahol, hogy elméletilegesen a honlap megtekintése nem illegális csak a terjesztése illetve az arról való le/fel töltés.
1. Igen, a TOR hálózat lekövethető - bár nem a mezei végfelhasználó, hanem a nemzetbiztonsági hivatalok/egyéb hatóságok által (Lásd például: [link] ).
2. Nagyobb bajod nem lehet belőle, ha csak "nézelődöl". Ha már aktívan közreműködsz - megrendelsz valamit, regisztrálsz valahova, töltesz fel valamit, stb... - akkor már lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!