Miért korlátozza a netet a torrentezés? (Fiber Power 240 / Ubee EVW3226)
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségetek:
Nemrég feljebb váltottam az internetet és most upc fiber power 240 csomagom van. A modemet alapból nem akarták cserélni, mert ami volt képes a 240-re is. Azonban a routerem sajnos hardveresen nem volt alkalmas erre; ha a modemet közvetlenül dugtam a gépre akkor megvolt a sávszélesség, routeren keresztül legfeljebb a felét érte el. Így azt láttam a legegyszerűbbnek, ha router vásárlás helyett inkább modemcserét kérek, így kaptam egy Ubee EVW3226 wifi-s router modemet.
A konkrét probléma az, hogy mióta az új modemet használom, a Bittorrent indításakor teljesen behal a net, akkor is ha csak seedelek, egyszerűen nem tudok semmit megnyitni a böngészőben, sem telón. Amint kikapcsolom a programot, újra tudok normálisan netezni.
Arra gondoltam hogy talán a kapcsolatok száma miatt adja meg magát, így levittem 100-ra majd még lejjebb, mivel ez nem segített a feltöltési sebességemet is korlátoztam a felére. És kb ennyit is "értek" a dologhoz. Nagyon bosszantó, hogy az előző modemmel sosem kellett ilyesmit állítgatnom, előfordult, hogy 26.2 MB/s-el jött lefelé torrent és 2MB/s-el töltöttem fel mégsem halt meg a netem tőle egyszer sem.
Pár napot már rászántam, hogy google jóbarátommal rátaláljak a megoldásra, de nem sikerült az én hozzánemértésemmel előrébb jutni, így nagyon megköszönöm, ha valaki tud nekem segíteni!
Igen, próbáltam, de nem volt változás.
Azóta sikerült egy okos emberkétől segítséget kértem és végül modem csere lett belőle. Az új modemmel már nincs is problémám.
Szia!
Érdekelne, hogy ugyanolyan modemet kaptál? Esetleg ha újat annak mi a márkája, mert nekem meg a problémám az, hogy nem nyit portot, tehát a portátirányítás rossz piros felkiáltójel van az állapotsoron, vagy sárga felkiáltójel.
Próbáltam, hogy visszateszem a saját routherem, de nem értek a hálózatokhoz sajna ..:(
Szia!
Én is találkoztam már hasonló jelenséggel régebben, nekem akkor csak az oldotta meg a bajt, hogy teljes reset az eszközön és a torrent klienst is újraraktam, hogy teljesen „tiszta” legyen. Megnéztem, hogy mind a kettő beállításaiban be legyen pipálva az UPnP engedélyezése, így letárgyalják egymást közt a port nyitást. Azt mondjuk nem tudom mitől keletkezett a probléma, mibe nyúlhattam bele előtte, de a reset után nem is volt gondom ezzel többet.
Egyébként igen, ugyanazt a modemet kaptam. Ismerősöm szerint hibás volt az eszköz, úgyhogy csak kihívtam a upc szervizest, ő is megállapította, hogy rossz és kicserélte egy ugyanolyanra, azt mondta náluk csak ilyen wifi-s router modem van a lakossági ügyfelek számára. De hozzátette, hogy az Ubee új firmwareje elég ócska és jobban járnék, ha visszacseréltetném a régi sima cisco modemre és arra dugnék routert. Csakhogy nem szeretnék routert venni, úgyhogy maradt ez. Akkor a szervizes bűvészkedett még valamit, telefonált is egyet, a modemet többször is központból újraindították, és végül azt mondta az ember, hogy visszatették a régi firmwaret, talán nem lesz gond. Valóban nem is volt gond azóta, repeszt rendesen teljes sávszélességen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!