Németországban legális a torrentezés és a telepítés?
Magyarországon saját célú felhasználásra szabad letölteni. Azt, hogy Németben hogy van, nem tudom.
Ha magángépre telepíted, akkor nem lehet baj, mivel az a te tulajdonod, nem nagyon nézegeti a rendőrség. Legalábbis hozzám még nem jöttek rendőrök, hogy megnézzék a gépem. Cégeknél már vannak ellenőrzések.
#1, a hit egy dolog a tények meg másikak.
A torrentezés így önmagában nem illegális és nem is tiltandó, az csak egy eszköz. A jogvédett anyagok letöltése, az az illegális. Valahol ezt szigorúbban veszik, valahol kevésbé. Németországban úgy tudom szigorúbban, de mivel nem ott élek nem foglalkoztat különösebben a dolog.
Analógia: kés. Illegális-e a kés? Lehet nálad, használhatod is zöldség szeletelésre, de nem használhatod nézeteltérés rendezésére.
Tengor mondanivalóját kiegészíteném annyival, hogy bár nem vagyok jogász, és nem hiteles forrásból hallottam, de úgy tudom, hogy Németország kivétel, ott maga a torrentezés is tilos, és még ingyenes dolgot se szabad vele letölteni.
Németek, javítsatok ki, ha tévedek!
#5 szerintem te erre gondolsz: [link] (számtalan cikk van még a neten, de mindegyik kb erről szól)
Mint leírtam: a torrentezés csak egy eszköz. Való igaz, hogy jobbára mások jogvédett anyagait osztják/töltik a népek, de ettől függetlenül használható legálisan is. A saját képeimet, videóimat (családi nyaralás, nem a moziban felvett film), dokumentumaimat, programjaimat, mások ingyenes programjait (pl linuxok) minden probléma nélkül megoszthatom és nem fogok csekket kapni.
Nem tilos maga a torrentezes Nemetorszagban. Jogvedett anyagok letoltese es megosztasa tilos.
Amugy meddig tartana venni egy 8.1-et?
torrentezes miatt nem buntetnek.
ha valakit megbuntetnek az azert volt mert illegalis anyagot toltott es/vagy osztott meg.
Egyik Németországban élő ismerősömet 500euróra büntették amiért letöltött egy filmet torrenten..
Én nem kockáztatnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!