Miért nem lájkolnak?
Régi a kérdés, de másoknak is segíthet talán a válasz.
Komplex dolog a lájk-rendszer, hogy mi befolyásolja.
1. irigység - létező fogalom a face-en. Nem a képeid nem érdekli őket, hanem sajnos ezek az emberek nem a barátaid, és a hallgatással próbálnak lehúzni. Általában az erős/szép/okos emberektől vonják meg a megerősítést. Csakazért sem nyomnak, nehogy már jó legyen..Viszont élvezettel konstatálják, hogy neked kevesebb a lájkod, mint nekik. Ezáltal magukat föléd helyzhetik akkor is, ha bűnrondák, tehetségtelenek...stb. Ilyenkor legjobb megszabadulni tőlük, de előtte vedd vissza a lájkjaid.
2. a like legtöbbször ugyanolyan érdekből megy, mint a való életben a s>ggnyalás, smúzolás. Valaki kitette a pedikűr képét gyorsban, a lábujjain ott virítottak a szőrök, magyarán tök igénytelen, mégis több lájkot kapott, mint egy csodás Miami-fotó naplementével. Ha több ember függ tőled, befolyásosabb vagy, esetleg vezető beosztásban vagy, egész biztos hirtelen megszaporodnak a "jó" barátok , és bármit kiteszel (egy adag fekáliát), azt is lájkolni fogják. Mert az a fontos nekik, ki teszi ki. Nekem volt olyan, aki személyesen elmondta, milyen jókat írok, megkérdeztem tőle, hogy akkor miért nem lájkolja? Csak hebegett. Utána rögtön töröltem.
3. Nem látják. Akkora az informáciözön, hogy néha tényleg elveszik a sok info között. Gondolj bele, a nagy ismerősgyűjtőknek van ezer ismerőse is, azok dolgai , plusz az általános hírek mind a hírfolyamon vannak, elveszik egy-egy poszt. A rutinosak a napszakot, időpontot is nézik, mikor kerül tuti mások elé. Ráadásul egy-egy like vonzza a többit. Bepörgeti önmagát, főleg, ha még te is kommentelsz, megköszönöd.
Valaki már eleve "ismerősöket vesz", felfuttatott oldalt . Megdöbbentő, de így van. A Szegedi Fecsónál hallottam először, hogy ilyen létezik.
A legritkább az, hogy nem tetszik az adott kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!